Értékelés

Na ugye...

Ez igen kérem, 3 ekkora gólt rúgni...

Nem oly régen panaszkodtam, hogy a mi csapatunknak egészen az ellenfél 5-öséigi kell cipelni a labdát, ha gólt akarunk rúgni, megfelelő hatékony csatársor és középpálya hiányában. Ez nagyon sok munkát igényel a csapattól, mert nincs módunk kiugratni villámgyors csatárunkat a leshatárról, vagy nem elég csupán a 11-es pont környékére ívelni 194 cm-es erőcsatárunk fejére a labdát, merthogy egyik típusú csatárral sem rendelkezünk, mág régóta sajnos. Ehelyett nagy létszámban kell felzárkóznia az egész csapatnak a támadásokhoz, ami nyilván sokkal megterhelőbb mint az előbb említett megoldások.

Na de most valami olyannal rukkoltunk elő, ami megoldást jelent jelenlegi erősen csatárhiányos helyzetünkben. Stabil védekezés (Herissel megerősödve),  és nagyszerű átlövés-gólok. Bardhiról tudtuk, hogy kivételes lövőtechnikája van, de Andrics és Balázs Benjáminra nem emlékszem, hogy lőttek-e az Újpest színeiben távolról gólt.  Az pedig, hogy mindez egy mérkőzésen valósult meg, nem is vezethetett máshoz mint győzelemhez.

Némileg tartottam a meccstől, hogy fazonszabászunk Diarra hiányában milyen módon fogjuk tudni támadásainkat megkomponálni, hogy kerülünk helyzetbe, ki tud váratlant húzni. A három külföldi szabályt betartva várható volt, hogy Andrics kap helyet a kezdőben, így is történt. (Andrics kisárgult a jövő hétre, így jöhet újra az eltiltását letöltő Diarra.)

Az ellenfél igazolta gyenge formáját, az első élidőben egyáltalán nem jelentettek  veszélyt a kapunkra, a második félidőben feljebb jött a Kövesd, de helyzetig így sem nagyon jutottak el, köszönhetően a fegyelmezett védekezésünknek. Az utolsó pillanatban kapott gólt egyértelmű kapus hiba volt, egy égbe lőtt labdára 10 méterre a kapunktól minden kapusnak jönni kell és le kell húzni, vagy 40 méterre ki kell öklözni, nem ez történt sajnos. Ezért kell minden meccsen 1 gólnál többet lőnünk, mert nem bízhatunk nagyon abban, hogy lehozzuk a meccset kapott gól nélkül.

Jövő héten az MTK ellen játszunk, akiknek élet-halás kérdése a pontszerzés. De nekünk is fontos lenne a 3 pont, mert reális esélyünk maradna a 4. hely elérésére, ami kedvező napállás esetén nemzetközi kupaindulást érő helyezést érhet. A kiesés tegnaptól már nem reális fenyegető veszély...

Szóval tört már az MTK elég borsot az orrunk alá, kétszer is énekelték ki a szánkból a bajnoki  aranyat és minimum egyszer a kupagyőzelmet, most kellene őket megverni, hogy aztán mi is elmondhassuk, amit ők, megtettük amit megkövetelt a Haza... (by Egervári).

Ráadásul ezzel a 3 ponttal (bár matematikailag nem) valószínűleg lezártuk a kiesés lehetőségét, így újabb motivációt találtunk a további küzdelmekre. Meg lehet közelíteni a dobogósokat, és a végén akár lehetünk mi is a "királycsinálók". Játszani fogunk az FTC és a Videoton ellen, biztos, hogy a Vasas és Kispest tábor nagyon fog nekünk szurkolni az utolsó 2 fordulóban. Ha sikerrel járnánk, megdőlne a "kijelölt bajnok" elmélet.

Hajrá Lilák, és csak az Újpest!