Értékelés

Végre vége!

Vége. Bennmaradtunk. Bónuszként kaptak a drukkerek még a végére egy derbit, amely a játékosoknak láthatóan csak púp volt a hátukon.  Egy lényegesen jobb erőkből álló – válogatott játékosok garmadáját felsorakoztató – Ferencváros volt az ellenfele a Diarrát és Herist nélkülöző amúgy is ezer sebből vérző csapatunknak.

Középről a kreativitás, hátulról a stabilitás szűnt meg ezzel. Csatárunk már vagy másfél éve nincs, azt már megszokhattuk. Ezek alapján mire számíthattunk? Semmire. Azt is kaptuk.  De legalább Szabi méltón búcsúzott a kapuban - egy derbivel, még ha nem is pont ilyenről álmodott.

Csapatunk talán már saját maga is megunta játékát, amely lássuk be, már csírájában sem emlékeztet a szezon eleji sok mozgáson és pontos passzokon alapuló látványos játékunkra.

Ez már csak sajnos képességeikben korlátozott, motivációjukat vesztett játékosok darálása, amely sem eredménnyel nem párosul, sem látvánnyal. Az 1000 fős lelkes újpesti szurkolótábor sem a játékosok miatt ment ki, hanem inkább csak megszokásból illetve hagyományból. De így van rendjén, a szurkolónak a csapat mellett a helye. Le a kalappal a tábor előtt, ők is mi is megérdemlünk egy jobb csapatot.

Kedves RoderickDuchatalet!

 Mi újpesti szurkolók büszkék szeretnénk lenni csapatunkra. Reméljük Ön is. Kérjük Önt, hogy végre erősítse meg úgy a csapatunkat, hogy a következő bajnokságnak dobogós reményekkel vághassunk neki.

Ehhez minimálisan arra van szükség, hogy a csapatunk legjobbjait megtartsa, az arra érdemeseknek még a keretben szorítson helyet, illetve csatár, kapus és a védelembe is minőséget igazoljon. Kiemelkedő ajánlat esetén engedje csak el legjobbunkat, ez esetben kérjük egyező minőséggel pótolja őt is.

Igen tudjuk ez pénzbe, sok pénzbe kerül. De az újpesti drukkerek nem csak mérgesek tudnak lenni, hanem nagyon hálásak is. Könnyű őket feldühíteni, de még könnyebb őket felvidítani. Ha tegnap látta a Kispest bajnoki ünneplését, akkor ezt szorozza meg tízzel, ezt fogja kapni tőlünk újpesti drukkerektől.

Egy húszszoros bajnokot nem lehet csupán játékos bizniszként, nevelő egyesületként kezelni. Amikor Ön megvette a klubot tudnia kellett, hogy milyen klubot vásárol. Az Újpest Magyarország második legnépszerűbb klubja és talán a legfanatikusabb szurkolókkal rendelkezik. AZ Újpest a mindennapjaink része, nagy részben testesíti meg álmainkat, örömeinket. Része a kultúránknak, sőt, rendkívül jelentős részben része Magyarország kultúrájának is. Ez a fanatizmus lankad, a nézőszám, a lelkesedés csökken, de még visszafordítható ez a folyamat. Az utolsó órában vagyunk. Én Önnek eddig lojális híve voltam, tisztelője, hogy megmentette szeretett csapatomat. Tudom, hogy sok nehézség övezi szerepvállalását, ezt eddig elfogadtam kifogásnak, magyarázatként.

Most azonban sokadmagammal azt mondom, itt az ideje a bizonyításnak, most meg lehet mutatni végre, mennyire gondolja komolyan szerepvállalását, elhivatottságát. Nem érdekelnek már kifogások, a körülmények, a nehézségek.

Ha gondolja, szívesen segítünk kommunikációban, szervezésben, egyéb feladatokban, de a legfontosabb, hogy végre olyan csapat fusson ki nyár derekán a gyepre, akiben benne van a potenciál, a lehetőség, hogy néhány hét, esetleg hónap alatt összeérve, újra újpesti sikereket érjen el.

Ennek reményében kívánunk Önnek a nyárra, sok munkát, sok banki tranzakciót, sok tárgyalást, szerződés-kötéseket és mindehhez jó erőt, egészséget és sok szerencsét!

Újpest 1885 Szerkesztősége

 

Hajrá Lilák! És csak az Újpest!