Kitekintő

Hokirajt pénteken Bécsben, hétfőn a Megyeri úton

Mindenki felkészült, szeptember 8-án kezdődik a bajnokság, az ERSTE Liga. Az utolsó felkészülési meccsen is túl van az UTE jégkorongcsapata, mikoris túlságosan változatos – mondhatnám őrült meccsen UTE-Olimpija Ljubljana 6:4 (2:1, 0:3, 4:0).

Ahogy már olvashatták, új kezdeményezésként Visegrád Kupa néven egy remek felkészülési sorozatot szerveztek  négy hazai és négy szlovákiai csapat részére. Az alapszakaszban valamennyi csapat négy mérkőzést játszott, azaz négy szlovák-magyar összecsapást láthatott a közönség. Összességében a magyarok négy győzelmet szereztek (háromszor a DVTK), míg északi szomszédaink 12 találkozót nyertek meg. Az Újpest egy pontot szerzett (vereség hosszabbításban a Zilnától), a magyar csoportban ezzel harmadiknak végeztünk, októberben a Poprád ellen mérkőzünk oda-vissza alapon a négy közé kerülésért. 
Eremények: UTE- Zilina 1:2 hu., Poprad-UTE 4:2, Nové Zámky-UTE 1:0, UTE-Nitra 3:6.
Az eredménynél sokkal fontosabb a játék, amit az újpestiektől láttunk. És amit láttunk, az kimondottan bíztató! Négy komoly mérkőzésen nagyon erős ellenfelekkel játszottunk. A lilák nagyokat hajtottak, jól, határozottan védekeztek, ügyesen támadtak. Megítélésem szerint az erőállapotuk is jobb lett, mint tavaly volt – bár ez a remek kondícióban lévő szlovákiai ellenfelek ellen kicsit kevés volt, de itthon, a Ligában megfelelő lesz. Négy mérkőzésen hat gólt lőttünk – ez azért kicsit kevés, ebben javulni kell. Sajnos, a második mérkőzésen megsérült Ropret, a remek csatár, hiányzott is a kapu előtt!
Ami a csapatot illeti, vannak változások. Elment két gólvágó, Frolik és Hebar, továbbá nincs a csapattal Csanyi Karol, Tóth Gerő és Virág Tamás, Gröschl Tamás és Dömötör Róbert visszavonult. Amerikából jött Kiss Roland (Kiss Dani testvére), visszatért Sági Martin Miskolcról, érkezett Justin Cseter és Becze Tihamér Dunaújvárosból, Roczanov Dezső és Schmál Kristóf a MAC-ból. Tehát jöttek is, mentek is gólok, legyen a mérleg pozitív! A játékosok nagy része ismerős tavalyról, a felállásból látszik, hogy folytatjuk azt a csapatépítést, amely folyamatos előrelépésekkel az előző bajnokságban már bronzérmet termett! De szép is lenne folytatni a sorozatot!
Az ERSTE Liga talán kicsit kisebb terhelést jelent a csapatnak (hetente áltatában két meccs a korábbi három helyett), hiszen 11 helyett csak 9 csapat indul - kimaradt a Debrecen, a Galac és a Belgrád, új szereplő a Vienna Capitals farmcsapata, velük kezdünk idegenben.
Az első hét műsora:

ERSTE Liga:
2017. szeptember 8. péntek, 17:50, Bécs: Vienna Capitals - UTE
2017. szeptember 11. hétfő, 20:00, Megyeri út: UTE – Dunaújvárosi Acélbikák (M4Sport)

Az első néhány fordulóban csak sejteni lehet, milyenek az erőviszonyok. A Vienna Capitals farm nem tűnik túl erős csapatnak a MAC elleni előmeccsük (1:8) erről árulkodik. A DVTK az előidényben eredményesen játszott a Visegrád Kupán, míg a MAC ugyanott pont nélkül maradt. Azt azért nem hiszem, hogy annyira gyengék lennének. A Dunaújváros és a többiek - – majd meglátjuk!

Az idény előtt minden szurkoló bizakodik. Azt a megállapítást, hogy „úgy gondoljuk, az idei csapat erősebb lesz” ez előzetes bizalom, a csapatban és a játékosokba vetett hit hozza ki a szurkolóból. De megvan az aggodalom is, „milyen jó játékosok mentek el” meg az, hogy „miért nem igazoltunk két gólgyárost”. E gondolatok eredőjeként nagyon remélem, jó csapatunk, örömteli idényünk lesz!
LS

www.utehoki-lelati-blogspot.hu