Kitekintő

Az Üllői úti FUCK...

… sem nőnek az égig! Mondják; „mostanság inkább gyökérre gyúrnak”, koronájuk csapzottan félrebillen a téli ködben. De miért ez az altesti terjengés? Kinek jó a késekkel metélt ágak látványa? Alighanem csak páraknak… Azoknak, akik a gyökerek kusza dzsungelében vélik felfedezni a maguk sütögetni való gesztenyéjét. És a többiek? Nos, őket a legjobb összezavarni, mert amíg a fenti világban a gyűlölet uralkodik, nem jut energia a mélyben lappangó démonok mesterkedésének megfékezésére.

Honnan is jutott eszembe a címbéli zenekar? Valamiért ez a pár sor ugrott be a Tégla című számukból:

Legutolsó tégla vagyok,

Helyemet épphogy megkaptam,

De büszkén elmondhatom,

Hogy ez a legújabb tégla a falban.

Nos, szomorú hírrel jelenkezem; a hárpiák károgása ellenére sem sikerül ott hatni, ahol akarnak. Ezek az ördögi lények csak fogatlan öregasszonyok és kopott varjak micsurin-torzói, bár illik vigyázni velük, mert korcs testük hasonlóan torz lelket hordoz!

„Mire a falevelek lehullanak, győztes katonáim itthon lesznek!” Ma is mondogatják, mantrázzák örökké, de valahogy csak nem sikerül a hőn áhított győzelem. Pedig pénz, paripa (és minden más, ami kell!) rendelkezésre áll. Akkor miért nem sikerül? Mert győzni, versengeni rombolva nem lehet! Egy vaskereszt (mit nem mondok… egy Becsület érdemérem!) sem ér semmit, ha azt a halott bajtárs melléről tépte le az, aki magát győztesnek kikiáltva kérkedik vele!

Még egyszer (de nem utoljára!); az ellenfél nem ellenség! Aki ellenséget kreál, az tudja, hogy mit vállal, kard ki kard megvívja háborúját. Nem biztos, hogy ez jó irány, de mindenki maga hordja keresztjét… De!!! Aki másnak gyárt ellenséget, aki gyűlöletet szít, nemtelen eszközökkel egymásra haragít békés tömegeket, azt háborús bűnösöknek szokták nevezni katonai konfliktusokat tárgyaló bíróságokon!

Persze ilyenek mindig lesznek. Az emberi természet már csak ilyen, és vannak korok, amikor mindent eluralnak, sötét mesterkedéseikkel, arctalanul az események irányítóivá válnak. Szerencsére a sötét középkor káoszát, és a XX. század derekán dúló háborúkat is magunk mögött hagytuk! Talán tanultunk is valamit;

NEM HAGYJUK MAGUNKAT ESZKÖZKÉNT HASZNÁLNI SÖTÉT ERŐK JÁTÉKAIHOZ!

Végezetül egy újabb az Üllői úti fuck idézet következik a „Téged barátom már nem szeretnek a pestiek” című számból, ezzel zárom soraimat;

Te már csak a föld alatt zenélsz,

Pedig minden számod világszám,

A buliból te csak ronda nőt vihetsz haza,

És pont te nem férsz be a taxiba!