Kitekintő

Egyszer tényleg elkészül...

Már lassan kész kellene legyen, de még el sem kezdték. A Szusza Ferenc stadion rekonstrukciójával kapcsolatban ismételten kérdőjelek merültek fel, így megkérdeztük a felújítási projekt vezetőjét, Hais-Végh Juditot a késés okairól és a várható fejleményekről.

A válaszokat megkaptuk, de azt nem állíthatjuk, hogy okosabbak lettünk tőlük. Némi információ azért kiolvasható belőlük.

 

 

Mi okozza azt, hogy a munkák a Szusza Ferenc stadionban még nem kezdődtek el?

A beruházás időbeni ütemezésére a projekt szereplői, a jelenlegi vagyonkezelő és beruházó NSK, az Újpest 1885. Kft., a kijelölt vagyonkezelő Újpesti Torna Egylet, valamint a beruházást lebonyolító Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség által egyeztetett ütemterv készült. Ezen ütemtervben meghatározott időpontok, a folyamatok optimális haladását feltételezve kerültek meghatározásra és folyamatosan frissítésre.

A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás 2015 októberében indult el és 2016 január végén zárult le. A nyertes ajánlattevővel a vállalkozási szerződés megkötése 2016 februárjában várható.

  szuszkaferenc1

Mikor várható a munkák megkezdése?

A kivitelezés a kivitelező kiválasztásra irányuló közbeszerzési eljárás lezárását követően, a jogszabályban meghatározott szerződéskötési moratórium leteltével, a nyertes kivitelezővel történt vállalkozási szerződés megkötése- és a munkaterület átadását követően kezdődhet meg.

 

Végleges ez az időpont, vagy elképzelhető-e további tolódás?

A támogatóval megkötött támogatási szerződés alapján a projekt lezárására a meghatározott céldátum teljesíthető.

 

Mikor várhatóak a munkálatok befejezései?

A nyertes ajánlattevővel kötendő szerződés szerint a kivitelezésére 150 nap áll rendelkezésére.

 

Van-e már végleges látványterv?

A látványterveket az Újpest FC, valamint a Nemzeti Sportközpontok a nyertes ajánlattevővel megkötött szerződést követően mutatja be.