Kitekintő

Szilassy Zoltán: Fel leszünk készülve!

Közeledve a play-off-hoz, időszerű beszélgetésre kértük Szilassy Zoltánt a hokicsapat vezetőedzőjét.

- Szívbemarkoló derbi következik! Hogy készül a csapat a mérkőzésre?

- Valóban egy érzelemdús találkozó lesz, hiszen az, hogy egy ország így elveszítsen 16 életet, arra nem megfelelő szó a tragédia kifejezés.

Vígh Balázzsal együtt jégkorongoztam a Ferencvárosban és hihetetlenül megrázott a hír. Miután ő mindkét csapatban szerepelt, így a méltó megemlékezés közös ügy. Remélem nagyon sok újpesti jön ki, most tényleg ott a helye mindenkinek, együtt kell kifejezni a szolidaritásunkat. A meccsen természetesen győzni akarunk, de a derbi az mindig derbi. A legutóbbi meccsen a FTC ellen nem játszottunk jól, meg is lett az eredménye. Leginkább a kapu előtti frissesség hiányzott a játékunkból, csakúgy, mint a legutóbbi meccsünkön, Debrecenben, ahol egyébként nem voltunk rosszak, sőt. Gratuláltam a meccs után a fiúknak ahhoz a munkához, amit a jégre kivittek, mert az a része nagyon rendben volt. Egy ilyen hosszú és sűrű szezon során természetesen lehetnek tompább pillanatok is, ennyi belefér. Egy kicsit már készülünk a távolabbi céljainkra, ez is közrejátszott abban, hogy végül nem szereztünk hétfőn pontot.

-Van-e stratégia az ellenfél kiválasztására?

Nagyon szerettünk volna a 2. vagy akár az 1. helyen végezni. Sajnos ez nem sikerült, de ez nem befolyásolja a céljainkat. Az ellenfél kiválasztására van stratégia, de azt egyelőre nem szeretném elárulni. Miután valószínűleg 3.-ként választunk, ezért sok minden függ attól, hogy a Miskolc és a MAC hogy gondolkodik. Ilyenkor nem csak azt kell számba venni , hogy ki hányadik helyen végzett, hanem azt is, hogy a szezon során ki ellen milyen eredményeket ért el a csapat. Ezért én arra számítok, hogy a Fehérvár fog elkelni utolsóként, hiszen nem csak hogy a csapatukba akárhány "katonát" tudnak beemelni, akik azonos szinten tudnak játszani, hanem az EBEL, Mol liga vegyes csapat nyilván erősebb, mint a bajnokságban eddig szereplő gárda, ezért azt várom, hogy a Volán fog elkelni utolsónak. Szerintem a Miskolc a Fradit választja majd, a MAC talán el akarja kerülni a DAB-t, mert ellenük megszenvedtek többször is, így talán nekünk a Debrecen juthat. Ez persze mind-mind spekuláció és természetesen megvan a kialakult statégia, de azt nem árulom el.

Egyébként szerettem volna Galacra menni, de ez már nyilván nem jön össze. Akárhogy is lesz, felkészülten várjuk majd a rájátszást!