Kitekintő

Ismét nemzetközi trófea Újpesten!!!

Az Újpest elég régóta szomjazott arra, hogy nemzetközi kupadöntőt játszhasson valamelyik sportágban. A hosszú böjt vége eljött, a vizilabdás lányok ugrottak ma medencébe a LEN kupa fináléjában. 

Bár a csapat nem erre a meccsre akart eljutni, hiszen a BL döntőt célozták meg maguknak, de ha így alakult, akkor ezt kellett megnyerni. 

Az ellenfél az olasz Padova volt. A csapatot elkísérte egy rendkívül érdekes figura, aki kiterített a korlátra 3 drapit és 4 zászlót és egyedül játszott szurkolótábort. Az Újpestet mintegy 250 ember támogatta, ebből 20-22 aktívabban és hangosabban. A találkozó úgy indult, hogy a labdát elhoztuk, de a támadást elrontottuk. A Padova az első akciójából betalált, aztán a mi perceink jöttek. Egy ideig felváltva estek a gólok, de a negyed végére már csak lila találatok maradtak, így 4-2-es vezetéssel pihenhettek a csapatok. A második negyedre elapadtak a gólcsapok, csak 1-1 találat született. Az UVSE jól tartotta kézben a meccset, a védekezése kifejezetten precíz volt. Az olasz lányok valósággal szenvedtek a sárga sapkában játszó lilák szorításában. Ritkán jutottak tiszta lövőhelyzethez, olyankor többnyire Gangl Edina védett nagyszerűen.

A nagyszünetben 5-3-ra vezettünk. A 3. negyed úgy alakult, ahogy terveztük, csorgott az idő, a különbség nem csökkent. Aztán az utolsó negyedre maradtak izgalmak bőven. A vége előtt másfél perccel a Padova felzárkózott 1 gólra és még maradt idő támadásra mindkét oldalon. Az utolsót az olaszok vezették, de a centerük a befordulás után mellé csavarta a labdát. A megmaradt néhány másodperc már lecsorgott és aztán kezdetét vehette az ünneplés, hisz 1999 után ismét európai kupát nyert az Újpest, és ismét vizilabdában. Akkor a fiúk, most a lányok.