Kitekintő

Talajfűtés...

Rodi, meddig bírod a nyomást?

Nem állítom, hogy Te lennél az Újpest álomtulajdonosa, de a kitartásod tiszteletre méltó.

Más már rég feladta volna. Volt már rá példa, Tolnai néhány hónapig bírta a folyamatos szivatásokat, vegzálásokat, fenyegetéseket, ellenörzéseket. Csodálom, hogy Te képes vagy eddig húzni, de szerintem lassan itt a vége. Nem mondom, hogy sajnálom, de…

Felháborít a módszer, ahogy mindent, de tényleg mindent maga alá akar gyűrni a foci legendás szeretete. Furcsa érzés ma Újpest szurkolónak lenni. A csapat játéka még nem is lenne rossz, de az eredményessége gyatra. Jelenleg a kiesés elől kell menekülnünk. A bajnokságban vannak állami gondozott csapatok, akiknek valahogy sosem fogy el a szponzor, nálunk bezzeg folyamatos akadályok nehezítik a haladást. A bajnokság első felében folyamatos ellenszélben kellett dolgozni. Képernyőre alig kerültünk, a játékvezetők folyamatosan érdekes ítéletekkel hoztak, rendkívül érdekes kupasorsolás szemtanúi lehettünk, a firkászok csak akkor tesznek rólunk említést, ha valami negatív ügyet lehet előcibálni és lehetne még nagyon hosszan sorolni. Hol a nemzetközi kupákból, hol az átigazolásból záródunk ki, s most itt van az újabb ügy. Éppen talajfűtésünk nincs, ezért veszélyben a liszenszünk. Talajfűtés…Néző alig van, de talajfűtés kell…Furcsa, hogy a Haladás nem pánikol, pedig nekik sincs ez rendben. Kíváncsi vagyok, van-e még ötlet a tarsolyban.

A Szusza Ferenc stadiont kétszer újították fel az elmúlt 15 évben. Mindkétszer az állam biztosította hozzá a kereteket, mindkétszer magának újította fel azt a létesítményt, melyet újpesti polgárok adományaiból építettek anno.

Jelenleg mégis az újpestieknek van a legkisebb beleszólása a dolgokba, a fejük felett játszadoznak, ők magukat pedig folyamatos hülyének nézésnek vetik alá. Hangulatkeltők próbálják nyomni a magukét, függően attól, hogy mi az érdekük. Persze a foci, a csapat, az ügy sosem az. Megszerezni az ügyet igen. Minden áron.

Rodi, ha eladod a klubot végre, akkor bent fogunk maradni. Akkor lesz talaj, sőt padlófűtés is. Lesz igazolás, dobogós csapat, lesz TV közvetítés, lesz jó marketing, lesz minden.

Erre megy ki ez a játék, ez kétségtelen.

Ezzel persze azt kapjuk, hogy politikai stróman ül majd az elnöki székben, úgy mint az FTC-nél vagy az MTK-nál. A nyitott, egyenlő feltételeken alapuló sport még inkább ábránd marad, s bekerülünk a többiek által gyűlölt „állami gondozottak” közé. Nem tudom, hogy ez jó megoldás lenne-e, de nekem felfordulna ettől a gyomrom.