Vélemény

Kiszenvedtük!


Le a kalappal a Balmazújváros előtt. Nem elég, hogy hazai Nb1-es meccsrekorder csapatunkkal vívott mérkőzés alkalmára külön ajándékmezzel kedveskedtek, bátor, őszinte támadó játékot produkáltak a 90 perc alatt. Amivel láthatólag ismét megleptek minket. Nem tudom mire készültünk, tán arra, hogy az ellenfél bunkerfocit fog játszani, de ha látta a szakamai stábból valaki a Balmaz eddigi meccseit, akkor tán számíthattunk volna arra ami a meccsen történt. 
Mert, hogy az ellenfél csakúgy mint a Diósgyőr nem hagyott nekünk területet, talán már rájöttek arra, hogy a középpálya közepén játszó játékosaink nem túl gyorsak, játékuk olvasható, itt megfojthatják a játékunkat. Szélsőink gyorsak, de hiába, ha nincs aki megjátsza őket labdával, úgy tűnik az ellenfelek kiismertek minket. Nem is tudunk annyi támadást vezetni, mint az első meccseinken, sőt bántóan kevésszer jutunk el az ellenfél kapujáig.
Ez nem lenne baj, ha szintén meg tudnánk akadályozni az ellenfél helyzetbekerüléseit, de ez tegnap megint nem sikerült. Valljuk be, szerencsés győzelmet arattunk. Az ellenfél a második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt, mi nem tudtunk újítani, így részünkről maradt a darálás, a Balmaz azonban sokszor jutott el a kapunkig. Átkozott szerencsénk volt, hogy az ellenfélnél nem volt megfelelő csatár, mert bizony akkor akár többgólos vereséget is szenvedhettünk volna a helyzetek alapján, illetve köszönjük meg kapusunknak Pajovicsnak, hogy mindvégig meccsben tartott minket. A mezőnyjátékosok közül ki kell emelnem Simon Krisztiánt lendületes játékáért illetve góljáért, valamint új védőnket a svéd-magyar állampolgárságú Salétros barátunkat. Érkezésével láthatóan erősödni fog védelmünk. 
Mesterünk meglepően új szerkezettel indított, látszott a felálláson, nagyon elégedetlen volt a múltheti játékunkkal, illetve néhány játékosunkkal. Mohl, Windecker, Diallo, Novotny a múlt hetihez képest nem is szerepeltek a kezdő csapatban és tekintettel arra, hogy nincs különösen nagyobb meccsterhelés, vagy kettős terhelés, feltételezhetően a mester nem volt elégedett velük.   
Kijelenthetjük a változtatás nem vált be sajnos, az új játékosok nem tudtak lendíteni a csapaton, pont a múlt hetivel egyező darálást folyattuk, csak ezúttal új szereplőkkel. Saletros csapatbaállítása tűnt egyedül jó húzásnak, de megértjük ha a mester még keresi a legjobb felállást.
Pontozás egyenként:
Pajovics – 8, Pauljevics – 5,  Lituaszki – 6, Bojovics – 5, Saletros – 6, Sankovics – 5, Pávkovics – 5,  Nagy – 5, Zsótér – 5, Obinna – 5, Tischler – 5.

Érdekes volt Kassai ténykedése. A 70. percig jól vezette a meccset, vezetésünk után azonban megfogta a helyiek kezét.

Szerencsére Fortuna a miénket tartotta jó szorosan, így a játékvezető igyekezete hiábavalónak bizonyult.
A mérkőzés egyetlen pozitívuma az egy gólos győzelmünk, valamint szurkolótáborunk sportszerű buzdítása, ami alapján várhatóan hamarosan újból meccsre fogunk tudni menni a Szusza  Ferenc stadionban.   A csúnya logó még mindig a mezünkön...:)

Hajrá Lilák! Vissza a címerünket!