Vélemény

Hol kell erősíteni?

A Törökországi edzőtábor kezdete előtt pár nappal sikerült egy reménybeli balhátvédet igazolni DzenanBurekovic személyében. Arra nem tennék kísérletet sem, hogy elemezzem frissen érkezett játékosunkat, nem erről lesz szó. Vele kapcsolatban egy dolog a feladatom;

SOK SIKERT KÍVÁNOK ÚJPESTEN!

Az igazolások témaköre soha ki nem meríthető vitaalap a szurkolók körében. Mos, hogy bemutatkozott végre első – igazán égetően fontos posztra érkező – játékosunk, egy kis számvetést csináltam arról, hogy melyek azok a területek, ahol erősítésre szorul csapatunk.

Nos, mindenkinél leehetne erősebbet, jobbat, hatékonyabbat igazolni, ezt megállapítani nem nagy kunszt, ugyanakkor talán egy-két galaktikus magasságokba emelkedett klubon kívül ez világszerte minden csapatra elmondható.

Ezért arra tettem kísérletet, hogy az eddig látottak, hallottak (és a stat. adatokat is figyelembe véve), kik azok, akik inkább emelik a csapat minőségét, és kik azok, akik elmaradnak a csapat átlagától. Ez persze egyrészt szubjektív mérce, másrészt – a hiányposztok, illetve a légiós-, és fiatal ajánlás miatt – nem mindenki játszott annyit, és azon a poszton, ahol a legjobb.

Sokan és sokszor elmondták véleményüket játékosainkról, és nyilván nem azonos a megítélése a legtöbb kerettagnak, így véleményem csak egy a sok közül, mégis igyekeztem arra törekedni, hogy valamiféle többségi véleményt adjak vissza az alábbi táblázatban.

Jelmagyarázat;

+: az átlagot felülteljesítő,

-: az átlagot alulteljesítő,

?: nem megítélhető/erősen vegyes

Az, hogy a csapat egészének csak cca. 41%-a felülteljesítő, jól mutatja, hogy általános minőségi problémák vannak. Ez persze sok tényező eredőjeként áll elő, nem is boncolgatnám sokat, mert van annyira összetett a probléma, hogy az nem egy cikkben, hanem csak egy komolyabb cikksorozatban lehetne feldolgozni…

Ami viszont az eredeti felvetést illeti; nem meglepő, hogy a védelem a leggyengébb (itt egyedül Litauszki az, aki minőséget jelent), középpályán jobb a helyzet, míg támadókkal vagyunk legjobban ellátva – a minőséget illetően.

Ezek szerint a védelemből 3-4 minőségi játékos (legalábbis a mostaniaknál jobb) hiányzik, középpályán 1-2 (egy karmester mindenképpen!), míg a támadóknál inkább az a kérdés, hogy miként oldja meg a Mester a rotációt, illetve ki az, aki helyett (a bére helyett…) lehetne inkább a védelembe minőségi játékost hozni.

Persze ez csak egy erősen szubjektív vélemény, de talán nem nélkülöz minden alapot, és talán sokak véleménye hasonló. A továbbiakra tehát:

MINŐSÉGET A CSAPATBA!

 

HAJRÁ LILÁK!