Vélemény

Pénztár 14.30-ig...

Néha érezni olyasmit, mintha kezdenének foglalkozni a szurkolókkal, és itt most a címerügyet természetesen ki kell emelni a pakliból. De amúgy néha tényleg megmocorogna valami. A szurkolók korábban sokszor legyintettek bizonyos helyzetekre, de most itt van egy jó példa arra, hogy néha azért vannak jó meglátások a lelátóról is.

Ma este 21.00-kor kezdünk a Sevilla ellen. Tegnap éjjel megértük, hogy az FTC és talán Diók elleni meccset kivéve teljesen haszontalanul és feleslegesen fenntartott vendégszektor meg lesz nyitva a hazaiaknak, miután Sevillaból 60-70 szurkoló várható. Miután eddig mindenki azon siránkozott, hogy nincs elég jegy, végre elhárult az akadály az elől, hogy mindenki ott lehessen a helyszínen….gondoltuk mi. Csakhogy a pénztár 9.00-tól 12.00-ig volt nyitva, amit aztán 14.30-ig meghosszabbítottak. Akiknek a legnehezebb volt a jegyet megszerezni, azok a vidéki és határon túli Újpest szurkolók. Ha valakiknek, akkor nekik kellett volna segíteni ezzel a lehetőséggel. Azt tudjuk, hogy nálunk a változások általában lassabban mennek át a társadalmi ellenállásokon, de azért a hagyományos jegyeknek nem csak a nosztalgia a varázsa. Egyrészt az e-jegy egy kicsit szimbóluma a szurkolói kártyának, mely igencsak kétes előélettel bír, és hát egy nyomtatott szart papírt nem ugyanolyan érzés őrizgetni, mint egy szép míves jegyet. Másrészt a vidékieknek kártyához jutni is bonyolultabb, hisz azért is Pestre kell jönni, így marad a „haver sorban áll” effektus. Szóval akik eddig nem kaptak jegyet és tegnap éjjel meglátták az új lehetőséget, már kezdték is tervezni az utat…”fél 4-kor indulás, 6, fél7-re a Megyerin vagyunk, megvesszük a jegyet, aztán még lesz idő egy sörre is meccs előtt”- gondolhatta volna a családfő mondjuk Hódmezővásárhelyen.

-Hoppá fater!!!...-csitította a gyerek. Ha délig (vagy minimum fél 3-ig) oda akarunk érni, akkor reggel indulni kell.

- Ó hogy az a veszedelmes ménkű tolja bele…-morgott az öreg. Akkor TV-n nézzük…és ismét nem sikerült erősíteni az érzelmi szálat a vidéki, szurkolókártya és internet mentes szurkolókkal.

Persze értjük mi, hogy a modern világ, meg egyebek, de akkor miért csak ilyen kicsik a lépések? Lepukkant tájékoztató táblák a pénztárak körül, ráadásul 3 különböző, egymásnak ellentmondó infókkal, még mindig sorban állós büfékkel (persze jobb, mint a régi), de miért nem lehet digitális táblán az aznapi aktuális info, vagy miért nem hozza körbe tálcán a sört a nyuszifül, és miért, de tényleg miért zár be a pénztár fél 3-kor?

Így aztán most mégis marad kb 1000 hely. De azt legalább végre valaki felismerte, hogy nem kell automatikusan lezárni a fél stadiont, amikor egy nevesebb ellenfél közelít a Megyeri útra. Ugyanis van a stadionban kb 2000 szék, amire soha senki nem teszi le a seggét.

Aztán lehetne még sorolni, meg az is igaz, hogy örüljünk, hogy vannak kisebb változások, csak a címert adnák vissza végre…