Vélemény

Olvasó levele a címerrel kapcsolatban

Mióta Roderick Duchâtelet lett az Újpest FC többségi tulajdonosa, sok víz lefojt a Dunán, de úgy tűnik, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség tevékenységével kapcsolatban. A minap levelet kaptunk, melyben egyik szurkoló-társunk arról értesített bennünket, hogy – látva a lehetetlen helyzetet! – levelet írt a Kisvárda FC. ügyvezetőjének, melyre Újpest szurkoló ismerőseitől  aláírásokat gyűjtött. Miután a teljes tartalom közléséhez nem kaptuk meg a hozzájárulást, kivonatos formában közöljük azt:

Miért pont Kisvárda? Idézünk:

„ Arról van ugyanis szó, hogy az Ön klubja 2018.11.10-én Nb1-es bajnoki találkozó keretében vendégül látja szeretett klubunkat, az Újpest FC-t. „

A címzett tehát ezért a Kisvárda. De miért született meg a levél? Idézünk:

„… a jogi tényállás szerint az Újpest FC jogellenes módon változtatta meg címerét, és folyamatos jogsértést követ el annak a jelképnek a használatával, amit a többségi tulajdonos azóta is önkényes módon alkalmaz.”

Mennyiben érinti ez következő ellenfelünket? Mi a célja a levélnek? Idézünk:

„Tiszteletteljes kérésünk az tehát, hogy Kisvárda FC. a meccsen, illetve a meccsel kapcsolatban kifejtett promóciós tevékenység során az Újpest FC. egyedül jogszerű, hivatalos címerét szíveskedjen használni! Kérjük, hogy ennek érdekében tegye meg a szükséges lépéseket!”

Úgy tűnik tehát, hogy ha nincs, aki képviselje a jog igazságát (a jogerős bírósági döntések ellenére sem történik semmi a jogsértő magatartás felszámolására), ezt is a szurkolóknak kell vállalniuk. Ígéretet kaptunk; ha érkezik válasz a levélre, annak tartalmát is ismertethetjük.

Addig is sok szerencsét kívánunk - személyazonosságát felfedni nem kívánó – a levél szerzőjének! Reméljük, hogy valami végre megmozdul a címer ügyében!

 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!