Vélemény

Hoppá! Sebezhető az Újpest FC?

A minap eljutott hozzánk egy levél, amiről itt írtunk. A válasz nem sokat késett. A címzett kisvárdai vezető válasza az volt, hogy nem érzi magát kompetensnek állásfoglalást tenni az újpesti címervitában, ugyanakkor az MLSz-hez fordul; döntsön a szövetség a címerhasználat ügyében, és ő kötelező érvénnyel elfogadja a döntést.

 

A reakció korrekt, érzésem szerint nem akarja megkerülni a problémát, ugyanakkor egy magasabb szintre eszkalálja. Egy neve elhalgatását kérő, de a helyzetet jól ismerő sportvezető véleménye szerint nem kell majd meglepődni, ha egyes klubok – élve kapcsolati rendszerük adottságaival – a címer-ügy miatt támadást intéznének az Újpest ellen.

Apropó, kapcsolatrendszer. Csak a példa kedvéért: a kisvárdai kötődésű Seszták Miklós vezette Fejlesztési Minisztériumhoz tartozott többek a Nemzeti Sportközpontok, amikor a Szusza Ferenc Stadion „felújítása” zajlott. Akkor kerültek a kerengőre a mellékhelyiségek, és akkor nem jutott eszébe senkinek pályafűtést kialakítani a rendelkezésre álló cca. 800 millió forintból.  Ez csak egy példa, nem akarok conteo-kat gyártani, kihegyezni a témát egy politikusra. A lényeg ugyanis nem itt van!

 

A lényeg az, hogy a mai ex-lex helyzettel Roderick Duchâtelet olyan támadási felületet ad, ami már komolyan veszélyezteti az újpesti futball jelenét és jövőjét! Ma már egyre kevésbé jelentünk problémát a riválisok számára, amikor a játéktéren kell megküzdeni velünk, a pályán kívül pedig komoly, igen nehezen behozható (ha egyáltalán…) hátrányba kerültünk! A helyzet ugyanis eléggé adott ehhez. Az Újpest FC jelenleg valószínűleg nem felel meg a liszensz feltételeknek a címer üggyel, amely a jelentős lobbi erökkel rendelkező (s főként a kiesés környékén tántorgó) csapatoknak csábító mentőöv lehet.

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!

HAJRÁ LILÁK!!!