Vélemény

Megjött a várva várt nagy név, de hogyan tovább?

Megjött...Sokan kétkedve fogadták a "nagy névről" szóló híreket, de végül csak betoppant ez a hatalmas fickó. Olyan kaliberű játékos érkezett a Szusza Ferenc stadionba, akiről csak álmodozni szoktak hazánkban. Az más kérdés, hogy milyen állapotban van, és mikorra lesz olyanban, amire nekünk szükségünk van.

Szinte hihetetlen, de egy csapásra megváltozott a hangulat, pedig még pályára sem lépett az ember. Ennél azonban sokkal fontosabb az, hogy mi ennek a transfernek az üzenete. 

Egyrészt, Soma szinte biztosan távozni fog. Valószínűleg megegyezett a vezetőkkel, hogy engedjék el, de csak úgy, ha megtalálják a megfelelő pótlást. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő téli átigazolási szezonig Traore mindenképpen marad. Azt is jelenti, hogy Novothny egyre több játékpercet adhat át udódjának, így szépen lassan "beleneveli" a csapatba Vignjevic az elefántcsont-partit. 

Na kérem. Ha ez a fickó beválik, hamar érkeznek majd a visszautasíthatatlan ajánlatok érte, s akkor hosszú távon esélytelenek lennénk megtartani. Talán azzal lehet kicsit nyújtani az itt tartózkodását, ha szombattól számottevően, mondjuk egy ezressel megnőne a nézőszám átlagosan. 

De ez a transzfer azt is jelentheti, hogy Rodinak fontos az EL indulás, s mi másért indulnánk, ha nem 2-3 sikeres körért...

Ahhoz azonban Traore még kevés. Ahhoz kell még 2-3 fickó, aki olyan vagy hasonló kaliber. Tehát ha ez csak az első lépés volt, akkor reménytkeltő az ügy. Ha nem követi újabb, akkor ez is csak egy jó üzlet lesz.