Vélemény

Az elmúlt nyócév...2. rész

Az első részben addig jutottunk, hogy lehet-e eredeménynek, illetve az Újpest esetében eredménytelenségnek nevezni az elmúlt időszak szereplését...

De itt még nincs vége! Vannak, akik ugyanis az eredményesség javulását látják (bele a semmibe!). Nézzük csak miért? A helyezések így mutatnak:

Ha ezt nézzük, akkor igencsak úgy tűnik, hogy rohamléptekkel fejlődünk! De aki ezt látja, az bizony józan ítélőképességének nincs birtokában… A mindenevőket a trendvonal jelképezi, a realistákat pedig a jobb felső mező, ami a mai tizenkettes mezőny közepe, maga a középszer. Újpesten… attyavilág!!! A belgacsoki hívőknek tehát ugyanez a megszerezhető és megszerzett pontok viszonylatában! Íme:

Ez bizony egy nem más, mint egy fene nagy stagnálás! Vegyük már végre észre, hogy a tabellán elfoglalt helyezések csakis és kizárólag az ellenfelek teljesítményének függvényében alakulnak ki! Csapatunk ugyanis évről évre szinte pontosan másolja előző évi „teljesítményét”… Különösen igaz ez a már említett 2013 október utáni időszakra.

És akkor ott van az a nehezen vitatható tézis, hogy az ÚJPEST – múltja okán mindenképpen! – egy olyan csapat, aminek minden körülmények között az elsőségért kell harcolnia! Nos, ebben sincsenek jó híreim azok számára, akik szerint gyarmatként máris beléptünk Kánaán földjére! Nézzük meg gyorsan, hogy mit mutatnak a számok! Ezúttal azt mutatom be, hogy az aktuális bajnokcsapatok által elért pontok hány százalékát sikerül begyűjteni az elmúl nyolc év során:

Kétségtelen tény, hogy sikerült elmozdulni egy gyalázatos szintről, de ez még mindig csak az értékelhetetlen kategóriája… Arról meg évről évre már szó sincs, hogy a bajnoki elsőségért bármilyen szinten is versenyben lennénk. Persze ilyenkor szokott jönni a szöveg az „állami gondozottak” pénzzel vastagon kibélelt erszényeiről, de ha valaki vitatja az az állításomat, hogy az év végi elszámoláskor helyezésünk kizárólag az ellenfelektől függ, akkor ilyenkor miért hivatkoznak az ellenfelekre??? Vagy egyik, vagy másik kedves mindenevők, de együtt a kettő bizony erősen üti egymást…

Folyt. köv.