Vélemény

Az elmúlt nyóc év...3. rész

Min múlik tehát a siker? A foci minden bonyolultsága ellenére a végén egyszerű az elszámolás: aki több gólt lő, az nyer, aki a legtöbbször nyer, az bajnok! Akkor tehát mi a helyzet a gólokkal? Hát ez:

Mint látható, idecsempésztem az 1973/74-es bajnokság adatait is az utolsó két oszlop formájában. Tettem ezt azért, mert a belgacsoki nyalogatók azzal fürösztik a gazdit, hogy akkoriban eleve több gól volt, nem szabad ám ebből kiindulni. Jujj, de furmányosan csalafinta magyarázat ez! Vagy inkább a tények szándékos elferdítése? Bizony, inkább a második, kedves nyalingerek… Feltűnt a fenti ábrán, hogy a több gól kizárólag egy okra vezethető vissza? Az pedig nem más, mint az ÚJPEST! Igen, azért volt több gól, mert többet lőttünk! A kapott gólok száma akkor sem volt érdemben több, avagy kevesebb, így bizony el kell fogadni a tényt, nevezetesen, hogy csapatunk ma azért tart ott hol… mert impotens a támadójáték.

Csak még egy gondolat. Aki netán arra ragadtatná magát, hogy az ÚJPEST stílusát látja a pályán, és ennek hangot is akar adni, idézze fel lelki szemei előtt ezt az utolsó ábrát! Ezzel az egyszerű módszerrel elérhető, hogy – megszólalás híján - ne nézzék hülyének azok, akik láttak már igazi focit, és bizonyos helyzetekben még a testi épségéért is komoly lépést hajthat végre!

És mi a válasz arra, hogy „Mit adott nekünk a…?”. Nos, én annyit tudok mondani, hogy nem estünk ki! Na meg azt, hogy ez egy nagy semmi, különös tekintettel arra, hogy a tulajdonos „úr” a ’70-es éveket ígérte visszahozni…


 

HAJRÁ LILÁK!!!