Vélemény

Jégkorong: "sírni csak a győztesnek szabad!"

Csapatunk a héten volt hivatalos az első túrájára a festői Erdélybe. Két vereséggel kezdtük a bajnokságot, ráadásul nem tarthatott a csapattal a sérült Nagy Nilan és az eltiltott Devin DiDiomete sem. Az első mérkőzést a Vákárban játszottuk a Csíkszereda ellen. Jól kezdtünk, vezettünk 1-0-ra és 2-1-re is, a hazai csapat azonban visszajött és megfordította a mérkőzést. Az utolsó felvonás végén még sikerült hosszabbításra menteni a meccset, de sajnos a haziak behúzták a hosszabbítást Becze góljával, csak, hogy duplán fájjon. 4-3-as vereség lett a vége, de 1 pontot azért elhoztunk a Vákárból, ami nem volt jellemző az utóbbi időben.

A második meccset Gyergyószentmiklóson játszottuk. Az első felvonásban hiába volt a fölény, hiába játszottunk jobban, volt számtalan helyzetünk, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. A második harmad álomszerűen sikerült, előbb Nemes egalizált, majd Vincze Peti már a vezető gólunkat szerezte meg. Peti sajnos belesérült a góljába, miután két hazai védő landolt rajta, mikor már a jégen feküdt, kiugrott a válla és elhagyta a pályát. A dominanciánkat ezután nem sokkal Varga Arni távoli bombája tette teljessé, amivel már 3-1-re elléptünk és úgy tűnt, innen nincs visszaút a Gyergyónak! Azonban a záró felvonásban sikerült mindent lerombolni, amit addig felépítettünk. A játékunkat, az önbizalmunkat, a szurkolói lelkesedést és igen, az eredményt is... 4 gólt szerzett az addig jégbe döngölt Gyergyó a záró 20 percben, ebből egyet a végén az üres kapuba. Olyan volt ez, mint egy vödör jeges víz a tarkóra. 5-3-ra elbuktuk ezt a mérkőzést is...

Sokat gondolkodtunk, találgattuk, mi az a tényező, ami miatt képtelenek vagyunk megnyerni a meccseket. Idén mind a 4 meccsen vezettünk, mégis mind a 4 meccs vereséggel végződött. A játékosok tudásával nincs baj, látható, hogy nagyon jó keretünk van, a hozzáállással sincs különösebb probléma, az első meccset kivéve meghalnak a jégen a fiúk. Akkor mi lehet a baj? A taktika? Szerencsétlenség? Vagy nincs minden rendben a fejekben? Nem igazán lehet ezt megválaszolni, főleg a laikus szurkolóknak nem. A srácok hajtanak, sokszor jól is játszanak, sok gólt lövünk, azonban a kapott gólok számával nagy baj van. Hátul belehibázunk egyszerű helyzetekbe is. Valami nem klappol. Sokan az edzőt hibáztatják és váltanák le. Való igaz, hiányzik a kispadról egy karakter, aki képes lehet csak a habitusával belenyúlni egy meccsbe és átlendíteni a csapatot a holtponton, de önmagában a szakmai munkával nem gondolom, hogy probléma lenne. A lelátó, bár egyre elkeseredettebb hangok hallatszanak, még mindig a csapat mellett áll, ebben hiba nincs. Még nagyon a bajnokság elején vagyunk, sok minden változhat és változnia is kell! Valahogy le kell dobni magunkról az átkot, ami már 14 meccse tart! Jelenleg 2 ponttal utolsók vagyunk a bajnokságban, egyedüli nyeretlen csapatként... De nem sírhatunk, mert sírni csak a győzteseknek szabad! Folytatás pénteken, Debrecenben, majd vasárnap itthon a Vasas ellen – jelenleg úgy néz ki, Vincze és Carlson nélkül, de Nagy Nilannal és Devin DiDiometével a fedélzeten! Fordítsuk meg a szerencsénket és nyerjünk végre meccseket! Hajrá Lilák!