Vélemény

Mély gödörben az Újpest, de bízunk a reményhalban...

Az edzőváltás óta eltelt egy hétben csapatunk 4 mérkőzést is játszott (Fehérvár 3-6, Hokiklub 5-1, Gyergyó 1-4 és Jastrzebie 2-9), jelenleg azonban nem a mérkőzések a legfontosabbak. Több, a médiában is megjelent nyilatkozatok inkább azok a szegmensek, amikre felkapja az ember a fejét. Baróti Zsolt és Virág Csaba szavai sokkolóan hatnak a Lila érzelmű szurkolókra. Az első ilyen a fehérvári arcpirító vereség után érkezett, miszerint problémák vannak az erőnléttel, a gyorsasággal és mentálisan is. Ez utóbbit betudjuk a sorozatos rossz teljesítménynek és az eredménytelenségnek is. Az erőnléti és a gyorsaságbeli probléma azonban, tekintve, hogy a nyáron „Hatalmas munkát végeztek a srácok a felkészülési időszakban”, nehezen magyarázható, de valóban látható, a meccsek utolsó harmadaira teljesen elfogy a csapat. A HKB elleni 5-1-es győzelem rendben is volt, bár sokak meglepetésére a csapat legjobb képességekkel megáldott játékosa, Jared Brown csak a lelátón kapott helyet. Mint kiderült, nem sérülés az oka. Brown a hétfői, Gyergyószentmiklós elleni meccsen sem öltözött, Baróti Zsolt a meccs előtt az M4-nek adott interjúban elmondta, hogy az edzőnek meg kell hozni a nehéz döntéseket is, amelyek a csapat érdekeit szolgálják. A riporter kérdésére, hogy ezek szerint Brown már soha nem fog játszani az Újpestben azt felelte: Ilyet nem mondtam, ne adja a számba a szavakat, meglátjuk, hogy alakul! Ez így elég sejtelmes, vagy inkább sokat sejtető? A két vezetőedző a Digi Sport reggeli műsorába is hivatalos volt, itt elmondták, hogy nagy a rendetlenség a fejekben, a játékosok önbizalma megcsappant, meg kell nyugtatni őket, mert „két jó szó most mindennél többet érhet”.  Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, az edzőpárosunk ezek szerint tudja a receptet, de idő kell, mire előállítják a fogyasztható ételt belőle.

A gondokat tetézi Godó Dániel és Vincze Péter sérülése is, előbbi 1-2 hét múlva visszatérhet, utóbbi az előrejelzések szerint november közepén. 

Amit szubjektív véleményként mondhatok és már párszor leírtuk, elmonduk, kiabáltuk, ez a keret a mostani eredménytelen, kilátástalan időszak ellenére még mindig többet tud, mint amit mutat! A felkészülés rányomta a bélyegét a szezonkezdetre, lerombolta a játékosok önbizalmát és néha még a küzdelem, az akarás sem látszik a csapaton! De a szezon hosszú, még mindig van idő arra, hogy valami jó süljön ki belőle! Ami azonban biztos, hogy MOST van igazán szükség a szurkolók támogatására, a jelenleginél mindenképpen többre, hiszen 3-400 ember lézeng a jégcsarnokban meccsről-meccsre! Soha nem adjuk fel! Hajrá Lilák!