Vélemény

Folytatódik a hokibajnokság

A Vasas elleni idegenbeli győzelemmel szinte  biztosan résztvevői vagyunk a rájátszásnak. Az alsóházból ugyan, elbukva a pályaelőnyt, de láttunk már innen is nagyot alkotni csapatokat. A meccsek többsége már mögöttünk van, de a lényeg most következik. Megpróbálom összefoglalni mi is történt eddig az idényben és találgatok kicsit mi várhat ránk a folytatásban. 

Az évet a teljes légiós kontingens lecserélésével kezdtük. Többünk bánatára elhagyta a csapatot Hubis, Ropi, Hebi, Ales, Stefi is. Érkezett a Macból jól ismert Brown, a brassói hátvéd Carlson ( ők ilyen-olyan okok miatt már nincsenek velünk ), a pár éve már nálunk szerepelt Pance, Henderson, Csamango és DiDiomete. Idény közben csatlakozott a csapathoz a Del2- ből Reed, később a finn hátvéd Saukko és a Titánok korábbi pontgyárosa Ainsworth. 

Ami már az elején örömhír volt az az, hogy többek között maradt a csapatnál a minden meccsen 100%-on teljesítő kapitány Benk Andris, a védelem kulcsembere Varga Arni, az örökifjú Sziki és a tavalyi szezonban csatlakozott kapus Duschek Dávid is. Távoztak viszont fiatalok, Szalma Zsolti és Sági Martin is. Őket sok szeretettel várjuk vissza a jövőben. 

Az idény... Ha a kezdést nézzük leginkább a "mi a bánat ez" mondat szerkezet jut eszembe leginkább. Első meccsen vereség a HK- tól hazai pályán és utána is csalódást keltő eredmények sorozata. A 6. forduló után a vezetőség úgy döntött megválnak az edző Szilassy Zoltántól, aki öt éve töltötte be ezt a posztot. Helyére a Baróti Zsolt, Virág Csaba edzőpáros került. Viszont az eredmények továbbra sem jöttek. Sőt... Megrázó vereség a HK- tól, 11 kapott gól idegenben, 9!!! hazai pályán a Brassótól. Ez minden Újpest szurkolónak elfogadhatatlan. Persze meg kell említeni, hogy példátlan sérüléshullám érte el a csapatot. Volt, hogy három sorunk sem maradt egy meccs végére. Ez tényleg irgalmatlanul nehéz feladat volt. Persze felmerült a kérdés, miért nem vagyunk elegen, miért vannak ilyen méltatlan helyzetben a srácok és a szurkolók? A vezetőség és a szurkolók elképzelése megegyezett, igazolni kell! Érkezett is Rafaj, Ainsworth és a Megyeri úton jól ismert közönség kedvenc Kiss Dani is. (Sajnos őt egy hónap után visszarendelte a Miskolc)  Meg is indult a csapat. Az első fénysugár a Dunaújvárosban aratott fölényes győzelem volt. Persze, hogy ne örüljünk annyira, jött az idény legszarabb meccse a tüskében a mumussá előlépett Hokiklub ellen. Érkezett viszont az FTC. Többször megszorítottuk őket az idén, de nyerni eddig nem sikerült. Eddig... Az előző meccsen a zöldek Pesterzsébeten tettek róla, hogy minden újpesti habzó szájjal várja őket. Szerencsére az egész csapat átérezte ennek a derbinek a fontosságát. Nagy küzdelemben, férfias csatában vertük őket egy olyan meccsen ahol ismét egymásra talált Csapat és Szurkoló. Az idény legjobb és messze a leghangulatosabb meccse volt. Következett az alapszakaszt lezáró erdélyi turné. Nagyon rég hoztuk el mind a hat pontot Erdélyből. Most igen. Megvágtuk a Brassót és a Gyergyót is. 

Ezzel lett vége az alapszakasznak és azt gondolhattuk, hogy na majd most.  Kaptunk is két gyors pofont (Gyergyó, Titánok) És amikor úgy megint elkedvetlenedtünk volna jött két sima győzelem. Most igazodj ki...Igazából a rájátszással fog elkezdődni a bajnokság! A középszakasz nyolc meccsének számunkra egy célja van, ami persze kötelező is: bejutni a legjobb nyolc csapat közé. És onnan mi várható? Úgy gondolom bármi. Van nyolc meccs élesíteni és megmutatni mindenkinek kik vagyunk mi! Hogy miért vagyunk mi az Újpest! Ez hatalmas felelősség, de elképesztő büszkeség is! Ha ezt átérzi mindenki a csapatból, nagy dolgok várhatnak még ránk idén is. 

A rájátszás első körében az én szubjektív tippem alapján a Brassó, a Dab és a Debrecen hármasból fog kikerülni a lehetséges ellenfél. Legutóbb bebizonyította a csapat, hogy tudunk mi nyerni Brassóban is. Persze ideálisabb lenne a másik két csapat valamelyike. Viszont úgy gondolom félnivalónk senkitől sincs. Megmutatták a Fiúk, hogy ha odateszik magukat bárkit le tudnak győzni. Mi szurkolók ott leszünk a csapat mögött, innen csak rajtunk múlik a folytatás ebben az őrült idényben...kezdetnek ma este a Vasas ellen 18.00-tól hazai jégen!