Vélemény

Becsöngetnek 2015...

Bevallom az előttünk álló szezont sem a bajnokság miatt várom annyira....

Csakúgy mint tavaly állunk a kupában, és ne felejtüsk el, hogy életünk Kupadöntőjét játszhatnánk a Ferenváros ellen, mert lássuk be ők besétálnak a döntőbe.

Szóval csapjunk a közepébe, és kivételesen ne a bajnoksággal, hanem a kupával kezdjük.

Be kell jutnunk a döntőbe, ebben éppen a Videoton akadályozhat meg  –  persze feltételezzük, hogy a másodosztályú Gyirmóton két meccsen túljutunk.

A tavalyi sorozatban kivertük a Ferencvárost, az Mtk-át, a Diósgyőrt, a Szuperkupát elhódítottuk a Debrecen ellenében.

Ez a remek sorozat folytatódhat a Videoton kiverésével, és játszhatunk egy olyan döntőt a Ferenvárossal amely az eredménytől függetlenül minden szurkoló életében kitörölhetetlen emlék marad.  Aki ott volt tavaly a Puskásban a diók ellen tudja mire gondolok...  Bár az esélyek nem mellettünk szólnak, itt kevésbé probléma, hogy kevés gólt lövünk, ezt a Kupa „elbírja”. Idegenben 0-0 otthon 1-0-ra győzünk... Ki ne írná ezt alá előre?

Ha belegondolok, hogy az én több mint 40 éves szurkolói „karrieremben” egyszer sem fordult elő ilyen eseméy, akkor sejthető, hogy sporttörténelmet írhatunk.

Más kérdés, hogy sajnos sok ellenzője lehet  egy ilyen döntőbeli párosításnak:

  • nem hiszem, hogy örülnének neki az MLSZ-ben,
  • és nem örülne a készenléti rendőrség sem,
  • a politikai elítnek sem tenne túl jót egy óriási futballbotrány...

És én is kételkedem abban, hogy jelentősebb botrány nélkül meg lehetne egy ilyen döntőt rendezni egy meccsen, semleges helyszíen legalább 20.000 néző előtt...

De ez legyen az illetékesek problémája, mi csak szurkoljunk azért, hogy Vignjevic mester kitaláljon valami olyat amivel bejuthatunk a döntőbe, ott meg bármi lehet....már előre feláll a hátamon a szőr. 

A bajnokságról:

Az igazolásaink, a jelenlegi keretet alkotó játékosok, a tulajdonosunk eddigi cselekedetei és a mai magyar futballt körülvevő igazságtalan állami jelenlét ismeretében nem várok és nem is nagyon várhatok csapatunktól különösebb áttörést. Amig a Ferencváros ügyvezetője büszkén hirdeti, hogy magyar szinten milyen álomfizetéseket tudnak adni, addig a mi tulajunk a realitások talaján maradva működteti csapatunkat.  És a realitás az, hogy  4.- 6. hely lehet amit elérhetünk. Nem látom még tisztán, hogy mitől fog a csapat gólerősebben játszani, Simon Krisztián eligazolása és a felkészülési meccseken mutatott gólszegény játékunk előrevetíti a fenti helyezéseket. Ősszel csatár nélkül kevés gólt rúgva de szépen játszottunk, elől váratlan megoldásokkal operáltunk, stabil középpályás és védőjátékkal kombinálva.  Ojoval felborult a hadrend, oda lett a kiszámíthatatlan sokpasszos támadójátékunk, felváltotta egy  a támadásokat siettető ívelgetős játék. Az eredmény ha lehet még kevesebb gól és sajnos még kevesebb pont. Most télen végre felépült Kabát, érkezett Andrics és a fiatal délszláv csatárunk, a probléma azonban a felkészülési meccsek eredményeit végignézve szerintem még mindig fennáll.  A védelem és a védekező középpálya nem változott, a szereplésünk azon fog múlni, mennyire lesz hatékonyabb a támadó játékunk. Nincs sok meccs, nincs sok kisérletezési idő. Személy szerint Nego és Suljic játékára kívánom felhívni a figyelmeteket, az ő formájuktól fog függeni szerintem elsősorban a támadó játékunk.

A meccsek előtti beharangozóimban külön ki fogok térni majd a támadó szekciónkra, kitérve a mögöttünk hagyott meccsen tapasztaltakra is.

Sportszerű de hangos szurkolást, hideg csapolt sört  és minél több győztes  Újpest meccset kívánok az előttünk álló bő 3 hónapra mindenkinek!  

Címkék: ,