Vélemény

Három hülye

Eddigi full pozitív világnézetem, már ami a magyar labdarúgást illeti, ma 180 fokos fordulatot véve eljutott oda, hogy azt érzem, a halott koporsója felett állunk és kezdjük leereszteni azt a gödörbe.

A mai nap eseményei után új műfajt teremtettek az eddig is rendkívül színes minősítési palettán, létrejött ugyanis a legújabb magyar hungarikum, a tragi-combo-hózat. Azokban az országokban, ahol a labdarúgást komolyan veszik és valamiért még belepislognak a magyar pályák (bocsánat, immár stadionok) környékén történő eseményekbe, nospát szednek röhögő görcsre és térdvédőben csapkodják a térdüket.

Az MLSZ néhány napja bejelentette, hogy életbe lép az Újpest ellen foganatosított, eddig felfüggesztett büntetés, amely biztos jogos (szerintük és az ő szabályaik szerint) de akkor miért most, amikor 3 hónapig állt a bajnokság, és szét lehetett volna ülésezni az egész szünetet. Na mindegy, az eddigiekhez képest nem volt túl nagy horderő ebben az ügyben, már rég megszoktuk, hogy a szövetségben 10 döntésből kilenc, minden etikai, jogi, logikai és sportszakmai szemponttal ellentétes. Pont ettől bájos, hisz már-már annyira rossz, hogy az ember elbizonytalanodik, talán a váratlanság erejével operálnak a Kánai úton. Lényeg a lényeg, ez még nem lendítette ki a lelki szeizmográfot senkinél sem, ám a tulajdonos bejelentése igen.

„Ha nem lesz rend, nem lesz néző sem”, ez az isteni gondolat pattant ki, és ha az ember mélyebben belegondol, vajon ki lenne az az elmebeteg, aki fizetni akarja a büntetést a bmlsz rigmusok, meg hanggránátok miatt, miközben fizeti a biztonsági szolgálatot, amely nem képes fenntartani a rendet, holott alig van néző a stadionban, s az egész cirkusz oly ráfizetéses, hogy elmondani sem érdemes. Abban nem vagyok biztos, hogy a gondolat valós szándékon alapult, inkább teszem befutóra azt, hogy „be akart ijeszteni”.

Na, ennek volt kifejezetten sz@r, politikusnak ne menjen még, előbb vegyen néhány leckét Fletótól.

Ha valaki azt gondolná, hogy ezzel vége, az alaposan téved. A nap végére ugyanis beemelkedtünk a megakandikamerai sztratoszférába, az emberiség jelenlegi képzeletbeli maximumára. Persze mindig van új világcsúcs, folyton lehet fejlődni, de ma ez az egyértelmű etalon.

A nap ékköveként, a szurkolók alkut ajánlottak a klubnak, mely szerint a vezetés álljon az oldalukra a honi szövetség elleni harcukban, forrassza egybe a már egyébként is egyként forrongó táborokat és fordítsa az MLSZ ellen a többi egyesületet is. Mindezt azért, mert 30, 50, 200 (melyik táborban éppen mennyi) hülyegyerek nem anyázhatja egymást kötetlenül, s mert nevét kell adnia ahhoz, amit tesz.

Van egy rossz hírem mindenkinek. 3, egymás nyelvét nem beszélő, erkölcsi normák tekintetében hol részben, hol teljes mértékben hiányos, térben és időben egészen különböző helyen lebegő süketnéma metakommunikációs jeleit a tudomány jelen állása szerint semmilyen Aladár/Köbüki szerkezet nem tudja kultúrlények, vagy minimum növények szintjére feltranszformálni, hogy a felek legalább azt meg tudják állapítani, hogy gondolatfoszlányaik között, hol van a mondatokat elválasztó pont.

Tisztelt mindenki!

Szögezzünk le alaptéziseket. Ilyeneket például, mint a „reggel felkel a nap”.

A szenvedély nem egyenlő az erőszakkal. A szenvedély nem azonos a verbális agresszióval. A piro nem bűn. 30 hülyegyerek miatt nem büntetek 2000 embert. A szurkoló szurkol. A tulaj biztosítja az ideális feltételeket. A tulaj tiszteletben tartja az egyesület 130 év alatt felépített tradícióit. A focista focizik. Attól nem lesz senki jobb drukker, ha hangosabban anyázol. A szurkoló, az egyesülettel szolidáris, nem a másik szurkolóval. Az oroszlán erősebb, mint az egér.

Címkék: ,