Vélemény

A BUZI ELEMEZ

(Figyelmesen olvasni ám, Szánalmaskáim! Nehogy már megint a klubot büntessétek meg egy szurkolói honlapon megjelent írás miatt, pusztán csak azért mert még olvasni sem tudtok rendesen! Nem az írtam ám a címbe, hogy „BUZI EMELESZ”, hanem csak azt, hogy „A buzi (én) e-l-e-m-e-z!”) 

És most a tárgyra térnék, előre bocsátva, hogy soha nem voltam különösebben fogékony az összeesküvés-elméletek iránt és soha nem gyártottam ilyeneket. 

Egészen idáig! 

Ugyanis ami most az Újpestet ismét körülveszi, az pusztán véletlenekkel nehezen magyarázható. 

Sokszor éreztünk, sőt írtunk is hasonlót, de szombaton (ismét) meghalt a futball Újpesten. 

A csapat rosszul játszott, nyomokban sem voltak felfedezhetők a sikeresnek kommunikált felkészülési időszak eredményei, de ezzel együtt hiszek a szakmai stábban, mivel Vignjevic ideérkezése óta tartósan bizonyított és ezen a meccsen tényleg minden összeesküdött ellenünk. 

A kérdés számomra, hogy ez a „minden” véletlen-e. 

Adott egy klub, amely az elmúlt szezonban közel került a megszűnéshez, de „megmentették”. (Aki emlékszik a részletekre, az érti az idézőjelet, akik nem, azok – bocs – olvassanak utána, de mélyen, alaposan!) A klub az évad során nyert két kupát és folyamatos ellenszélben – egyébként rengeteg bakit elkövetve – próbál létezni és eredményes lenni. 

Vannak ultrái, akik egy részről láthatóan nem partnerei semmiben a klubvezetésnek, más részről viszont még egy „Csúnya Csányi!” rigmusuk is legalább félmilliót ér a Szánalmas Testület fradista ellenőrénél. A Szánalmas Testület minden intézkedésével, sőt újabban már megnyilvánulásával is ott tesz keresztbe ahol tud: nevetséges paragrafusaik jogszerűtlen, méltánytalan, pitiáner és rosszindulatú alkalmazásával sikerült a legutóbbi mérkőzésre kvázi-életveszélyes helyzetet előidézni a lelátón, de amikor Duchatelet helyezi kilátásba a zárt kapukat egy nyilvánvalóan PR-jellegű nyilatkozatában, akkor röhejesen álszent módon leugatják. 

Publikálták a stadion-rekonstrukciós program keretében a sportszervezetek részére állami forrásból juttatandó összegeket. A nekünk szánt 800 millióval a futottak még kategóriájába kerültünk, egy szinten a Kisvárdával. (Bocs, várdaiak, semmi bajom veletek!) Ez az összeg ahhoz sem elég, hogy stadionunk egy EL-meccs házigazdája lehessen, ami azért Kisvárdán nem akkora probléma... (Emlékeztek, amikor annak idején elsőként újult meg stadionunk, hogy sivalkodott a populisták és irigyek kánonja? Pedig már akkor is nyilvánvaló volt, hogy a stadion pofás, kellemes kimenni és körbenézni, de befogadó képessége alultervezett és a kivitelezés rettenetesen gagyi.)  

A világért sem fognám a játékvezetőre a szombati fekete napot, de Fábiánnak most egy darabig nem kéne vezetnie, az asszisztenseivel együtt. Volt itt ugyanis minden: nyilvánvaló tévedés és tendenciózus fegyelmezés egyaránt. Az egyik partjelző öt méterről sem volt képes helyesen megítélni, hogy kiről ment ki a labda; így lett újpesti szöglet helyett pécsi kirúgás egy nyilvánvaló szituációban. Fábián úgy mutatta föl habozás nélkül a második sárgát Nagy Gábornak, hogy – a tévéfelvétel tanúsága szerint – nem látta az esetet és nem is történt szabálytalanság. Nagy egyáltalán nem tartott rá pécsi ellenfele lábára, aki viszont totálisan achillesen rúgta őt. Nem is értem, hogy mi fájt a pécsinek és miért viselte aránylag jól ezt a rúgást Nagy. A pécsiek besárgult játékosainak ismételt szabálytalanságait Fábián hegyi beszédekkel kezelte, míg tehát Nagyot egy általa nem látott és meg sem történt „szabálytalanság” után gondolkodás nélkül parancsolta az öltözőbe. Az i-re a pontot Heris kiállításával tette föl. Ha egyből lefújja és kiállítja játékosunkat, akkor simán napirendre térek az eset fölött, legfeljebb azt mondom, véleményes a kiállítás. Így viszont botrányos. Fábián pontosan azt látta, amit a segítői, amit a nézők a lelátón és a tévé előtt. Heris kicsit elkapkodta a dolgot. Akkora volt a sebesség-fölénye, hogy kivárhatott volna még egy tempót és akkor teljesen szabályosan oldalról vállal kitolhatta volna a labda mögül a támadót, de ehelyett hátulról taszajtott rajta egyet. Határeset volt, amit Fábián saját tudatos döntése alapján továbbengedett, majd ezt a döntést hosszú másodpercekkel később megváltoztatta valamelyik segítőjének jelzése alapján, aki pontosan azt látta, amit a vezetőbíró. Szerintem ez elfogadhatatlan, de legalábbis nem szerencsés. 

Meg kell, hogy említsem a korábban már részletesen leírt szurkolói provokációt a tulajdonos ellen, amihez a biztonsági szolgálat vigyorogva asszisztált. 

És ki ne hallott volna a téli hírről, hogy Duchatelet kiszáll az Újpestből és már meg is van a komoly vevő, majd ki ne hallott volna arról, hogy a vevő mégsem volt elég komoly, és mivel Duchatelet nem kapott értékelhető ajánlatot, hát marad! 

Nekem a fentiekből az jön le, hogy ezt a klubot valaki tényleg meg akarja – csak nem venni, hanem szerezni, ha kell, bármilyen eszközzel kiszekálva a jelenlegi tulajt. 

Rakjátok össze Ti is, kedves olvasóim, és őszintén remélem, hogy arra a következtetésre juttok, hogy nemcsak buzi vagyok, de hülye is. 

Magyarország ugyanis nem az az ország, ahol ha valakinek a tulajdonára szemet vetnek, akkor tesznek rá egy nevetséges „vételi” ajánlatot és ha a tulajdonos nem adja, akkor ellehetetlenítik, hatóságokat küldenek rá, fenyegetik őt és a családját és ehhez a jól mozgósítható futballhuligánokat is felhasználják. Nem, Magyarország nem ilyen hely! 

A mi belügyminiszterünk nem olyan ember, akit mindezt hagyná, neki nemcsak az számít, hogy tudomása legyen mindkét politikai oldal prominenseinek sötét ügyeiről, ezáltal haláláig belügyminiszter maradhasson bármilyen színű kormány alatt, miközben az átlagembert senki nem védi meg a tolvajoktól, rablóktól és a stadionokban sem. Ő nem ilyen! 

Magyarország az az ország, ahol a tisztességes embernek nincs félnivalója, az üzletei és befektetései biztonságban vannak és politikai vagy egyéb hovatartozásától függetlenül objektív és egyenlő bánásmódban van része a szakszerű és pártatlan NAV, a Rendőrség az Ügyészség és a Bíróság részéről. 

Megértem Duchatelet-t, hogy nálunk fektetett be! Csak attól félek, hogyha mindez megváltozik és már nem érzi majd ilyen jól magát, mint most, akkor nehogy eszébe jusson visszaköltözni Belgiumba úgy, hogy az Újpestet közben megtartja és kinevez egy menedzsmentet, ami az ő utasításai szerint tevékenykedik tovább. És Belgiumban majd nem „Go home!”-oznak neki, nem öntik le sörrel, nem kurvázzák le a feleségét és nem kell néznie a csapat játékát sem! 

Hogy ezt megelőzzem, ezért szopom le minden nap.

 

Most már értitek?

 

GG

Címkék: ,