Vélemény

Ultra büszkeség

Mi magyarok büszkék vagyunk.

Büszkék vagyunk fővárosunk szépségére, nyelvünkre, kultúránkra. Lehetne még sorolni néhány jelentéktelen dolgot is, de a helyzet az, hogy itt van például ez a pride. Őszintén mondom, nem érdekel, hogy valaki a répáját egy férfi ánuszába rakodja meghitt boldogságban, de hogy ezt széles nyilvánosság előtt, médiakísérettel, évente, saját szimbólumokat teremtve, mozgalomként tegye, az nálam bőven kiveri (a biztosítékot). Az, hogy a gusztusuk (gusztustalanságuk) mire vezérli őket, számomra érdektelen.

A növekvő támogatottságuk azonban elszomorít. Én a családi értékeket az élet egyik pillérének tartom, és nem azért mert megrögzött röghöz kötött akarok lenni. Hiszem, hogy az élet változásaihoz kell tudni alkalmazkodni, mert aki nem teszi, az messze lemarad. Ma már nem az erős a győztes, hanem aki gyorsan tud alkalmazkodni a változásokhoz. A változás a fejlődés alapja, ha nem keresgélne senki sem új utakat, nem lett volna feltalálva a kovakő, a kerék, a labda s ez által, a labdarúgás sem. A focit márpedig mindnyájan szeretjük. A változás elfogadása tehát létfontosságú.

Ugyanakkor határok, törvények, leírt vagy csak kimondott szabályok nélkül az élet átcsap egy olyan káoszba, ahol mindenki azt csinál, amit akar. A történelem tele volt olyan változással, mely nem örömet, gyarapodást, jólétet, hanem katasztrófát, fenyegetést, összeomlást, háborút hozott az emberiségnek. Egy ilyen világban, mindenki úgy lőne gólt a focipályán, ahogy akar, s vesztes csapat és szurkolói a szokás (a szabály hiánya miatt) alapján kibelezhetné az ellenfél gólszerzőjét, edzőjét vagy akár az egész csapatot. A szabályok tehát értünk vannak, hogy megvédjék mindennapjainkat, értékeinket s persze a focinkat is.

A változások elfogadása, valamint az alapértékek tisztelete egyensúlyban kellene, hogy legyen. Egy meleg bizonyára azt mondja, hogy a buziság propagálása a világ legtermészetesebb dolga, szerintem meg nem az. Hiába vitáznék egy holombárral, soha nem tudnánk meggyőzni egymást, ezért megpofozni sincs értelme a másikat, azzal csak az IQ nélküliek próbálkoznak.

Idestova 20 év kellett ahhoz, eljussunk a mai szintre, azóta került be Magyarországon a pénz a mindenható szerepébe. Kb akkor lett üzletté válni a buziság, a melegbárok, a meleg olimpiász, a homokosoknak programokat szervező (utazási) irodák.

Ma már politikusok jelentik ki, hogy melegek, vagy ha nem, büszkén vesznek részt ezen az őrületen, mert szavazatokat jelent. Sulykolják és sulykolják és egyre közelebb is vannak céljukhoz. Előbb vagy utóbb el fognak jutni oda, hogy legális lesz a házasságuk, sőt a gyermekbefogadásuk is.

Az üzletnél nincs semmi fontosabb. Legalábbis a mai üzletnél. Hogy mi lesz holnap, az most még nem érdekes. Majd ismét alkalmazkodni kell. Akkor majd jön a pedofilokat erősítő gondolkodás, kábítószerek korlátozásának egyre nagyobb csökkentése, pedig jól tudjuk, ha mindenki azt tesz, amit akar, annak nem lesznek szép következményei.

Eddig ezekkel a dolgokkal nagyjából mindenki tisztában van, de „a hordó nem áll meg”.

Egyrészt a média is üzletet lát (értsd: pénzt kap) a melegség propagálásából, másrészt politikai támogatása is van az ügynek, sőt, ellenzője nincs, vagy éppencsak (a szavazatvesztéstől való félelem miatt).

Végiggondolva az egész történetet, egyrészt mint érintett, másrészt mint az igazi focihangulat rajongója, azt javasolnám, az ultrák a buzik példáján okulva próbálják meg az alábbi utakon növelni érdekérvényesítő képességüket.

1.       Olyan terméket ajánlani, mely a többség számára is könnyen fogyasztható.

Ez nagyjából adott, de azt a néhány vadhajtást le kellene csapni, hogy a 3. pont is teljesülhessen.

2.     Megtalálni a médiánál azt a kapcsolatot, mely felvállalja az ügyet. Valószínűleg ehhez külső motivációra is szükség lenne, mert pusztán szimpátiából hosszú távon nem fogja senki sem fújni a szelet a még oly szimpatikus vitorlákba sem.

3.      Találni olyan politikai támogatókat, akik látnak szavazatokat az ügyben. Nem árt, ha maguk is szurkolók, előbb vagy utóbb kiállnának a nyilvánosság elé és azt mondanák…”én is ultra vagyok…”

A teljes siker garantált lenne!

 

A melegek a toleranciát kérik a társadalomtól, hát ez minimum jár a szurkolóknak is!!!

Címkék: ,