Az elképzelhetetlen…

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

… bizony megtörtént! Nem kell ám nyomban kétségbe esni, de azért nehéz kritikai megjegyzés nélkül elmenni amellett, hogy a Paks elleni örökmérlegünk negatív... Mi van itt? A feje tetejére állt a világ? Alighanem. És ez nem most történt meg sajnos, a Paks egy mumus. Mumus? De az nincs is! Hát igen, elképzelhetetlen. De mi lesz a 2020/21-es nyitómeccsünkön az atomváros ellen? Már az is furcsa, hogy ezt a kérdést fel kell tenni. Az meg még inkább, hogy a válasznak van egy „egyrészt”, meg egy „másrészt” eleme is. De nézzük, hogy mire számíthatunk!

Nehéz kérdés, és a válaszadás nehézségét nem az ellenfél okozza a, hanem saját, szeretve szeretett csapatunké. Rogan érkezése óta kiváló a mérleg, de az előző bajnokság befejezéséhez még elég volt egy lélektani impulzus, most viszont komplett csapatépítés a feladat. Ez bizony nem kis meló, különösen úgy lehet sokat szöszmötölni a dolgon, hogy kellene még legalább két posztra erősítés – és ez csak a kincstári optimizmuson átszűrődő igény! De Rogan kimondta, majd még aztán lehet, hogy szőnyeg széle lesz, de most van egy adott keret, amivel nem lehet más cél, mint a győzelem!

Ja, a Paks miért nem kérdés? Mert ott bizony Osztermájer Gábor elővette a legszebb Csertői féle hagyományokat (most hazudtam… randák azok, barátaim!), és nézhetetlen meccsek során biztosította a Paksnak idénre is az élvonalbeli tagságot. Tudjuk, ismerjük, de kérdés, hogy Rogan mester mennyire érti az antifoci lényegét. Mert az ellenszerhez bizony ismerni kell a vírust!

A magam részéről bizakodó vagyok (minden bajnoki rajtnál így van ez…), de azt hiszem, hogy most még talán időben érkeztek meg azok a játékosok, akik az NB1-ben tudnak a kisebb csapatok ellen eredményeket hozni. Persze ez lehet, hogy csak hiú ábránd, de erre minden bizonnyal választ kapunk a holnap fél ötkor kezdődő találkozón. Csak megjegyzem; remélem, hogy a pályaavatóra a vendégszektorok irányába tartó sétaútvonalat is rendbe tették, és nem kell iszapbirkózásba bonyolódni, ha esetleg esik az eső!

Nos, nem húzom tovább a drága időtöket, inkább megmondom, hogy mit várok. Ez a meccs bizony 3:1-es győzelmünkkel zárul, és most végre jó lesz a bajnoki rajt! Aki nem hiszi, járjon utána!