Derbi! Most még döntetlen

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Most még… Nem hiszem, hogy nem lesz gól, hiszen a hazai csapat megnyerte a bajnokságot… mi pedig még mindig nem vagyunk biztonságban. Igen, itt tartunk; ha győzelmet aratunk, azzal megváltjuk a jegyünket a jövő évi élvonalbeli tagsághoz. De ezek most mind nem számítanak!

EZ A DERBI!

Hiszem, hogy ez nem csak nekünk mond valamit, hanem a stáb, és különösen a játékosok is tudják mit jelent ez! Mert ez az a mérkőzés, amin csakis és kizárólag a győzelem lehet a cél – minden körülmények között! Az alig három hete lejátszott előző derbihez képest sok változás történt; Predrag Rogan váltotta Vignjevic-et a kispadon, és ez alapvető változást hozott! Mióta a kisvárdai vereség után Vignjevic távozott két győzelmet arattunk, mellette pedig két döntetlen segített menekülni a kieső-zónából. Rettenetes belegondolni, hogy milyen korábban károkat okozott ez a későn meghozott döntés…

Egy valami azonban maradt a régiben; akkor is és felteszem most is háromszoros különbség volt a kezdő és a kispad piaci értékét tekintve! Ez bizony nem játék, ilyen brutális különbséget igen nehéz eltüntetni a pályán. És három hete majdnem sikerült is! Voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor domináltuk a játékot, és bizony volt is lehetőség a gólszerzésre. Azt gondolom, hogy most jobb helyzetből vágunk neki, de sajnos igaz ez az ellenfélre is.

Helyesebben; nem tudom hogyan fog hatni játékukra az, hogy az előző fordulóban a Kispest elleni győzelemmel máris bajnokok. Nagy kérdés, hogy örömfocit akarnak/tudnak bemutatni, vagy majd azt látjuk, hogy csak a mezeket küldik ki a pályára! Ez utóbbi esetben biztosan megnyerjük Magyarország legnagyobb futball-csatáját! És a másik eset? Nos, szerintem akkor is jó partnerek leszünk, az eredmény pedig olyan apróságokon múlik majd, amit előre egyszerűen lehetetlen megjövendölni.

Nyílt küzdelemre számítok, de nem lepne meg, ha átengednénk a teret az ellenfélnek, ugyanis Rogan biztosan észrevette, hogy betömörülő védelemmel szemben elég gyengén muzsikált ellenfelünk a korábbi meccseken. Persze ezek többségét is megnyerték, de azok nem derbik voltak, csak amolyan szürke mindennapi focimeccsek.

Most is a győzelem reményével vágok neki ennek a derbinek, és most reményeimnek komolyabb alapja van, mint három hete! A legrosszabb esetben is marad a döntetlen, de ezúttal komolyan megtréfáljuk a kétkedőket!

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!