DVTK...agrárnyelven 3-1 ide

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Agrárpercek: „A dión közel ötven betegség és kórokozó jöhet számításba. Ebből persze csak néhány okozhat komolyabb károkat.” Igen, ahogy láttuk, ilyen-olyan edzők sűrű váltogatása, játékosok furcsa körülmények közötti távozása, a tulaj és a város ellentétei sem tudtak olyan károkat okozni, ami a másodosztályba űzte volna következő ellenfelünket. Ilyen megközelítésben a félelmetes dióburok-fúrólégy smafu, attól több kell, hogy tényleg feltörjük őket! Hogy mi? Olvass tovább!

Aki azt gondolja, hogy a kérdés-feltevés eleve nevetséges, hiszen az évek óta kiesési szinteken küzdő vasgyáriak nem lehetnek komoly ellenfelek, az bizony téved! Másról sem szólnak ugyan a hírek, mint hogy a diót még ága is húzza, közben pedig mindössze 4 ponttal vagyunk előttük… Ez bizony nem túl acélos, és mondanom sem kell, hogy egy esetleges vereséggel már mi is ott leszünk, ahol a part szakad…

És úgy általában: az elsőtől 9, a kiesőtől 6 pont választ el, így nincs itt kérem semmi látnivaló, lehet hazamenni… Csak az történik, amit már az elmúlt évek lassan hagyománnyá tesznek: középszar szint, nem esünk ki, és az sem fenyeget különösebben, hogy teveháton kelljen ellátogatni következő nemzetközi kupaselejtezőnkre (a ló ugye sokkal drágább…). Na jó, ennyire azért nem szörnyű a helyzet, mert mostanság azért ad némi életjelet a csapat, vannak gólok, támadásként értelmezhető megmozdulások, és nem csak a vegytiszta darálás megy!

Na meg: ne felejtsük el, hogy a Diósgyőr gólképtelensége második helyezett a szinte teljesen reménytelen Kaposvár mögött, így fergeteges támadójátékra nem kell számítunk, de a nagy kérdés nem is ez, hanem az, hogy mi mit tudunk majd nyújtani ezen a téren! Az utóbbi két meccsen szerzett 6 gól egyáltalán nem rossz még akkor sem, ha kaptunk mellé 3-at! Sokkal inkább nézhetők az ilyen meccsek, mint a nagy brusztolás közepette elért 0:0, az egyetlen, semmire se jó ponttal!

Igen ám, de ha az utóbbi 5 meccset nézzük, teljesen azonos pontszámot látunk hiszen a két csapat 2 győzelem és 2 vereség mellé gyűjtött döntetlenjével egyaránt 7 pontot gyűjtött. Van tehát mindenféle érv és (talán) ellenérv is a győzelemmel kapcsolatban, de én most azt mondom, hogy ezúttal egy olyan csapattal nézünk szembe, aki alapértelmezetten gyengébb, mint mi, ugyanakkor az utóbbi fordulók eredményei alapján látható, hogy nem elég csak kitenni a csukát a pályára, így arra számítok, hogy teljes erőbedobással fogunk küzdeni!

Ez pedig megint jó lehet arra, hogy 3 góllal terheljük az ellenfelet, az ezévi produkció alapján viszont nem tudok kizárni soha legalább egy kapott gólt, így a tippem ismét a 3:1 arányú győzelem!

 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!