Egerszegi kötelező (?)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Igen, Egerszegen kötelező nyerni. Ennek sok oka van; egyrészt az újonc nem túl acélos csapat, másrészt pedig, ha akarunk bármit is még ebben a bajnokságban, ahhoz kell a három pont (meg a kiesés elkerülése miatt is…). És persze már csak azért is, mert – ha már Derbi nem volt… - legalább a zöld-imádókat intézzük már el!

Ha most bullshitelni akarnék, azt mondanám, hogy nem lesz egyszerű meccs, mert jó az ellenfél kerete, és új edzőjük van, így nehéz belőlük felkészülni. Ha valami ilyesmit hallok, egyrészt agyvérzést kapok, másrészt nagyon nagy kamu lenne, hiszen máskor meg az az előadás, hogy „elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk”… És – valljuk be! – csapatunk csak egy, kizárólag egyfajta játékot tud játszani. Az is milyen...

Hát olyan, hogy vagy sikerül, vagy nem, de ha sikerül is, ajánlott a védőszemüveg… Ha ezt a gondolatot tovább viszem, az marad, hogy az eredmény kizárólag az ellenféltől függ. Képesek vagyunk olyan komolyan venni magunkat, hogy lassan semmi közünk nem lesz a meccshez? Nos, ez nem egészen igaz, mert azt kell mondjam, hogy a játék szervezettsége már egész jó, de ha egyszerűen nincs, aki gólt lőjön, akár milliméter precizitással is játszhatunk, a legjobb eredmény a 0:0-s győzelem lehet…

Örök optimistaként azonban most mégis azt gondolom, hogy győzelem lesz a vége. Nem tudom, hogy milyen lesz a kezdő, mert nekem egyáltalán nem biztos, hogy Doni kezdeni fog az előző meccs utáni nyilatkozat miatt, amit Vignjevic – egyébként teljesen érthetetlen módon! – kifogásolt. Értem én, neki van a legnagyobb fa…lába, de ez kit érdekel??? Nem tudom kinek jó, ha játékosai félelemmel telve lépnek pályára, majd ezt még a szemükre is veti.

De most a meccsről. Szerintem a Zalaegerszeg nem üti meg az élvonal szintjét, így nincs más teendő, mint minimum két góllal elintézni őket! Ha ez mégsem menne, akkor felvetődik a kérdés, hogy vajon a mi szeretett csapatunk megüti a mércét? Nekem valahogy úgy van ez a fejemben, hogy sokkal rosszabb ez a csapat, mint ami még méltó lenne az Újpesthez, de sokkal jobb annál, semmint kiessen. Ott (még?) nem tartunk!

Szóval 0:2-es végeredményt, két gólos győzelmünket várom. Ki fog gólt szerezni? Azt nem tudom, de igazán mindegy is, a lényeg az, hogy végre valakinél süljön el a kapanyél! És akkor megint ott lehetünk a középmezőny közepén… Hát ez aztán a szégyen, de ez van, szurkolni akkor is fogok, ha a bojkott alatt biztosan nem is megyek mérkőzésre.

 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL CÍMER!!!