Igazolt és igazolatlan hiányzók

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az igazolatlan órák komoly bajba sodorhatják a nem kellően motivált nebulókat. Régente ebben sokkal megengedőbb volt az iskolarendszer, de manapság már nem kell hozzá sok, hogy - érdemjegyektől függetlenül! - évismétles legyen a "jutalma" az iskolakerülőknek. Hasonló a helyzet a foci világában is; korábban nem volt különösebb jelentősége az igazolási időszakoknak, a klubok - a szabályoknak megfelelően - megkötötték a játékosokat. Majd lazult a rendszer, mobilisabb lett ez a terület is. Mára ott tartunk, hogy aki nem erősít kellő időben a megfelelő játékosokkal, az könnyen megfázhat...

Talán már mondani sem kellene, de nálunk ez az igazolási periódus is a kiárusításról szólt. Fecze mellett már korábban távozott Sankovic. Velük az őszi kezdő két oszlopos tagját vesztettük el, pótlásukra pedig a kölcsönből visszatérő Novothny Soma nevét tudom említeni, aki a felkészülési meccseken szép eredményességet mutatott, de a vele készült riportban sejtetni engedte, hogy ő is távozhat még február 15-ig. És arról szólnak egyes hírek, hogy Lita és Móci is a távozók névsorát erősítheti... Azt még talán értem is, hogy nem meghatározó, szerpet elig kapó játékosok elmennek, mert í klub így a felesleges kiadások helyett talán még bevételt is termelhet, de azt már nem, hogy egy olyan minimál-csapat összeállítása legyen a cél, ami éppenhogy bent tud maradni az élvonalban!

Mert mintha most ez lenne a cél! Az igaz, hogy a tavaszi nyitányon szerencsénk lehet a Debrecennel, hiszen ők sem igazoltak, erősítést mindössze Bódi Ádám felépülése jelent számukra, de nem bíznám el magam, mert az új edző, Vitelki Zoltán egy sokkal agresszívabb focit fog játszatni csapatával, mint azt Herczeg Andrástól korábban megszokhattuk.

Ezen a meccsen tehát mellettünk szól, hogy - bár elment Fecze, és a védekező középpályás posztokon is volt változás - az eddigi játékunk stabilitást ad, és Soma is jó formában van, míg a másik oldalon az új impulzusokat adó edzőt, és az általa képviselt új játékfelfogást lehet olyan tényezőként amlíteni, ami győzelmet érhet. Nem tudom, hogy mi sül ki ebből, de remélem, nem kell mejd szégyenkeznem...

A szégyenből ugyani már így is elég! Most már ott tartunk, hogy a riválisok nem is röhögnak rajtunk, hanem sajnálnak! Ez kérem mindennek az alja... Látják, hogy padlón vagyunk, már belént sem rúgnak. Mert mi látnak? A címer-ügy halott, nem tudjuk megtartani a jó formában lévő őszi gólkirályt, kiderült, hogy a fizetések nálunk a legalacsonyabbak között vannak, a tulajdonos igyekszik magszabadulni a még újpesti kötődésűnek nevezhető játékosoktól, az eligazoltak helyére nem érkezik pótlás, és a többi... És ugye bojkott is van, hiszen a szervezett szurkolók már minden jog adta lehetősget kihasználtak, és mégsem tudtak érvényt szerezni a magyar törvényeknek a senkiházi tulajdonossal szemben.

Az egy dolog, hogy a nyitómeccsen esélyesek vagyunk, de mi lesz azután? Február elsején máris a Fehérvár következik. Őket ugyan nem tekintem riválisnak, mert ahhoz még vagy 10-15 bajnoki elsőséget be kellene gyűjtaniük, de nem rtana, ha ebben meg tudnánk akadályozni őket, négy napra rá egy jó formában lévő Kövesd elleni vendégszereplést követően, újabb három nap után jön a derbi... Ugyan mit várhatunk ezeken a meccseken? Hány pontot szerezhetünk? Ahogy most áll a dolog, egyet sem, így egy esetleges Debrecen elleni győzelemmel is eljuthatunk oda a derbi után, hogy csak pár pont a kieső hely! Arról nem is beszélve, hogy a derbinél nincs (nem lenne...) semmi fontosabb, de a jelenlegi állapotokat alapul véve, totál esélytelen a dolog! Micsoda szégyen!!!

Ami még a hét krónikájához tartozik, az az ultrák bojkottja. Volt már ilyen, s hogy ezúttal mennyi lesz a sikere és mennyien fogják követni a csoportokat, még nem tudhatjuk, csak reméljük, hogy ezúttal lesz valami hatása a Duchatelet/Őze párosra. 

 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!