Minden jó, ha...

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

… a vége jó? Tényleg elégedettek lehetünk, ha – szerencsés esetben – a negyedik helyen telelünk? Még korai lenne a végére tippeket adni, ezért nem is boncolgatom ezt a részét, ugyanakkor azt kell mondjam, hogy ez az ősz nem feltétlen alakult úgy, ahogy szerettem volna. Persze van lehetőség arra, hogy feljebb lépjünk, de ehhez a Kispestet pont nélkül kell otthon hagyni!

 

Most meglehetősen vegyes érzelmekkel várom ezt a meccset. Megnéztem ugyanis, hogy tavaly a 16. forduló után egy ponttal többet jegyeztünk. Ez minimum stagnálásként értelmezhető, ugyanakkor, mostanában változott pár dolog a csapatnál:

 • Onovo előretolásával több alkalommal is 4-1-4-1-ben álltunk fel, a korábban kirobbanthatatlan 4-2-3-1-et mintha kezdenénk elfelejteni.

 • Van egy gólerős/gólképes csatárunk.

 • Balázs Bendzsi (a rendíthetetlen katona!) észrevette, hogy – érdemei elismerése mellett… - perememberré vált.

   

  A fentieknek köszönhetően azt látom, hogy míg tavaly a 6 győzelem mellett 6 döntetlen és 4 vereség állt, idén 7 győzelem mellett csak 2 döntetlen, viszont 6 vereség szerepel. Az idei éppen egy ponttal ér kevesebbet, de játékban ez nem jelent mást, mint hogy igenis sokkal inkább támadó-jellegű lett a focink. Sajnos arról szó nincs, hogy totális offenzív a csapat, de azt igen, hogy van némi hangsúlyeltolódás.

   

  Az elsőhöz mért hátrány sem csökkent, mégis most nagyobb potenciált látok a csapatban, mint tavaly. Erre az ad okot, hogy a mai keret sokkal jobb produkcióra képes, mint amelyik elkezdte a bajnokságot, mert fejlődött a csapatjáték, és az a pár erősítés bizony nagyon-nagyon kellett! Az ősz tehát azért lett a tavalyihoz hasonló, mert idén még gyengébben kezdtünk… Kár, hogy ezt „csak” a szurkoló látta a szezon kezdetén!

   

  A szombati ellenfél is rémesen kezdett, majd jött egy nagy sorozata, de az utóbbi meccseken mintha kissé megtorpantak volna. Az okokat nem tudom, annyira azért nem követem az általam sem igazán kedvelt csapat viselt dolgait, de azt hiszem, hogy most el tudjuk kapni őket. Arról meg nem is beszélek, hogy ez kötelező jellegű feladat, mert remélem, hogy játékosaink nem csak a derbit tekintik olyan mérkőzésnek, ahol minden körülmények között győzelemre kell játszani!

  Mondom mindezt úgy, hogy a gyenge kezdés utáni repülő-rajthoz éppen rajtunk vettek lendületet a kispestiek, amikor augusztus végén itthon kaptunk ki 3-2 arányban… Optimizmusom oka az, hogy szerintem Kispesten valamiért széttartó lett a társaság, míg nálunk (különösen Fecze érkezésével!) egy elég összetartó hangulat alakult ki.

  A kezdőt most nem tippelem, de erősen esélyes azért, hogy Bendzsi nem játszik, ugyanakkor az eredményre van egy jó tippem: most is az idegenben játszó nyer, méghozzá 3-1 arányban!

   

  HAJRÁ LILÁK!!!

  NEM KELL ÚJ CÍMER!!!