Összeáll végre?

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A hétvégén elég volt az is, hogy nem volt ott a padon az, aki az utóbbi időszakban a győzelem legnagyobb ellenségévé vált. Vignjevic már nem volt, Rogan érdemben még szinte meg sem érkezett, mégis sikerült egy soványka góllal, de mégiscsak begyűjteni a három pontot. Ennek azért van különösen nagy jelentősége, mert így vagyunk igazán versenyben most következő ellenfelünkkel.

Itt tartunk... A korábbi években nem egyszer a Debrecen volt az a csapat, akivel a vége felé mindig fontos meccseket játszottunk, csakhogy korábban az európai kupaszereplés, avagy egy érem volt a tét, most pedig a kiesés elkerüléséért mennek a csapatok! Nagyot fordult a világ, mondhatnánk, de aki nem látja, az vak (!), hogy ami a két klubnál az utóbbi években ment, annak most látjuk egyenes következményét. Azt csodálom igazán, hogy ez nem előbb következett be...

Azt nem tudom, hogy mi lehet a debreceni öltözőben, de valami nagyon nincs rendben; a játékosok sorra buktatják az edzőket, a tulajdonos ehhez meg simán asszisztál. mert ő csak azt nézi, hogy neki minél kevesebbe kerüljön a móka. Semmi más nem érdekli, és persze szívesen rálőcsölné másra az egész cájgot, de az mintha nem engedné... Nálunk sem nagyon más a szitu; a fontos az, hogy a lehető kisebb legyen a számla. Értem én, ezt a fajta hozzáállást akár nevezhetném felelős gazdálkodásnak is, akár még igaz is lehetne (nem az!), de kizárólag egy vidéki kiscsapat koordinátái közt!

Szóval; adott két szebb napokat is látott csapat, és adott egy meccs, amit ez a két csapat fog megvívni. Nincs mese, nekünk talán még inkább kell a győzelem, mert a Debrecen után nekünk nehezebb ellenfelekkel szemben kell bizonyítanunk élvonalbeli alkalmasságunkat. Ha kicsit elmélyedek a tabellán, és a mostani forduló más meccsei is megvizslatom, akkor azt látom, hogy bizony a papírforma szerint ez a forduló az, amikor végre egy kicsit ki lehetne jönni a gödörből, és talán nem kellene végre annyira görcsösen játszani, mint az utóbbi mérkőzéseken.

Nekem most úgy tűnik, hogy a lélektani mélypont nálunk megvolt, de a vendégeknél a szurkolói kérdezősködés, meg Vitelki menesztése és Kondás (!!!) kinevezése szerintem komolyan aláásta a morált. Ne feledjük, hogy annak idején Kondás távozását a szurkolóktól csak a focisták akarták jobban... Persze itt azért megint meg kell jegyeznem, hogy nem értem mi történik a debreceni öltözőben, mert ha igaz az, amit a madarak csiripelnek, akkor nagy bajban van a mindenkori edző, akit bármikor elsöpörhet a játékosok aknamunkája. Ja, hogy közben kiesik a csapatuk? A jobbak el tudnak menni más élvonalbeli csapatokhoz, a többiek meg az NB2-be, ahol lazán kipenget egy pár csapat olyan pénzeket, amilyenek már jó ideje nem láttak Debrecenben.  

Ez utóbbi akár ránk is igaz lehet, ugyanakkor azt látom, hogy lélektani szempontból jó volt az edzőváltás időzítése, ahogy a címer-kérdésben történt enyhülés is. Bár ez utóbbiról azért még nem nagyon mondanám, hogy pozitív, hiszen ez csak egy nulladik lépés egy normális klub irányába, ráadásul a vissza-csere nem, illetve nem úgy történt meg, ahogy azt mi szurkolók elvártuk volna ennyi szenvedés után... De most az eredmény a fontos - ahhoz pedig szurkoló és szurkolás kell!

Ne felejtsük el, hogy egy győzelemmel akár a hetedik helyre is jók lehetünk! Nem mintha méltó lenne az Újpest névhez, de azért kiesni? Na, azt már mégse...