Izzasztó Derbi, forró hangulat!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Nagy meccs  volt, fantasztikus hangulattal, azt gondolom, hogy a maga nemében páratlan légkört varázsoltak az újpesti drukkerek. Voltam mostanában néhány nemzetközi meccsen Ausztriában, nagyon sokat látok a TV-ben, de ilyen szurkolással még vétletlenül sem találkoztam. Igaz, hogy a címerünk visszaszerzése érdekében  dúló csata miatt a zúgott a taulajdonos szidalmazása is, de hangulat tekintetében közelítette a 6-0-ás legendás mérkőzést. Mi lett volna ha nyerünk? Hivatalosan 6500 nézőt jelentettünk, de nekem ez erősen többnek tűnt, az én számításaim szerint ez bő 8000 néző volt.  És itt meg is érkeztünk a 2-2-es döntetlent hozó meccshez.

Láttam a csapat felkészülési mérkőzéseit, a Paks elleni teljesítményt, vitathatatlanul most játszottunk a legjobban. Hiába, 7 új játékos van a kezdőben, idő kell amig összeszoknak.   

A felállásról:

4-2-3-1. Akármilyen csapatunk is van,  Nebojsa  ragaszkodik ehhez a hadrendhez, igaz ebből a meccsek alatt, védekezésben, illetve támadásban könnyen lehet változtatni a helyzethez alkalmazkodva.

A taktikáról:

Nekem úgy tűnik edzőnk változtatott a taktikán, erős és jól forduló, dinamikus csatárunk (Soma) valamint a remek szélsőnk Pauljevics gyorsasága miatt sokkal több az indítás (ebből adódóan a több pontatlan idítás, kiugratás), a direkt gólhelyzet kialakításra törekvés. Simon és Zsótér kezdőbekerülésével ezek az indítások még inkább jellemezni fogják majd játékunkat véleményem szerint. A  a korábbi keret megfelelő támadók hiányában rá volt kényszerítve, hogy jelentős létszámot vonultasson fel az ellenfél kapujához, hátha valaki betalál majd (nagyon sokszor senki, sajnos).  

A másik oldalon Obi volt jobb oldali támadónak jelölve, nekem továbbra is úgy tűnik őt nem itt tudjuk a legjobban „hasznosítani”. Nagyon látszik rajta, hogy nem szélső, nem keresi a szélen a területet, nem elég önző ehhez, nem akar vonalig játszani, ellenben keresi az összjátékot a többiekkel, igyekszik másokat helyzetbe hozni. Remek erények ezek a középpálya közepén, a csatárok mögött, kevésbé azok a szélen. Az látszik, hogy a srác gyors, de mégis úgy tűnt nekem, mintha az észlelése, reflexe, reakciói meg lassúak lennének, szóval még keverednek bennem a gondolatok az ő megítélése kapcsán, szükségem van még jónéhány meccsre, hogy kategórikus véleményt mondjak róla.

Védekezésünk az ellenfél kiugróan legjobb két szélső játékosa miatt várható volt, hogy problémás lesz a széleken, ez sajnos beigazolódott. Igaz a mi csapatunknak pedig pillanatnyilag itt vannak a legnagyobb problémái. Varga és Moutari jöttek is rendesen, Balázs és Mohl  sajnos a kelleténél többet láthatták a szélsők hátát mint amennyi még kezelhető lett volna. Sajnos túl sokszor játszották át őket, a kapott góljainkat is ennek tulajdonítom. Szerencse, hogy Moutari a legtöbbször rossz megoldást választott és az is igaz, hogy Mohl a második félidőben már többször avatkozott be hatásosan, megelőzve okosan Moutarit a labda átvételekben.

Mindenféleképpen ki kell emelnem négy játékost: Pajovicsot, Pauljevicset, Somát és Nagy Dánielt. A sok jó teljesítmény mellett az ő játékuk, teljesítményük tetszett a legjobban, de ilyen hangulatban szerintem nem is lehet rosszul, lélektelenül játszani.

Összességében pozitívan álltam fel a meccs végén, ha igaz, hogy Rodi minőségi játékossal kívánja pótolni Bardhit, továbbá bal hátvédet is kíván igazolni, megállapíthatjuk, hogy a tavalyinál jobb csapatunk lesz idén. Aztán, hogy ez eredményekben hogy jelenik majd meg, megtudjuk 2018. tavaszán.

 

Hajrá Lilák! Vissza a címerünket!