Vérátömlesztés után

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megkezdődött. Elmondhatjuk, jelentős vérfrissítésen esett át csapatunk, azt is mondhatnánk, hogy vérátömlesztés történt. Pedig a csapat nem volt ennyire beteg, hogy gyakorlatilag a vezetőség lecserélje szinte az egész csapatot.

A tavalyi csapatból, Szűcs, Balázs, Sankovics és Windecker maradt hírmondónak. Bardhi, Balogh, Heris, Diarra, az a négy játékos, akinek a játékával egészen másképp is alakulhatott volna az eredmény. Szóval az előzetes várakozásommal ellentétesen nem csapaterősítés történt, hanem gyakorlatilag csapatcsere.

De még ennél is nehezebb túllépni azon a „címeren” amit játékosaink viseltek tegnap a mezükön. A klubvezetőség szembe menve a hagyományokkal, a tradíciókkal, az UTE és a szurkolók akaratával, az egyoldalúan, konszenzus nélkül bevezetett új logót felvarratta az új mezekre is.

Ez a címer és ez a mez nem a miénk újpestieké, a csapatot azonban nyilván a magunkénak tekintjük, amíg az Újpest nevét és színét viseli. 

Minden értékelésben valamilyen formában meg fogom említeni, hogy nem értek egyet a címercserével, az új logót nem vagyok hajlandó elfogadni Újpest címernek.

És most vissza a mérkőzéshez. Láttam a felkészülési mérkőzéseinket, úgy,hogy nem voltak vérmes reményeim, ez a csapat az út elején jár, sok időnek kell még eltelnie, hogy az előző csapatunk kombinatív, sok passzos, megszervezett (de támadók nélkül sajnos nem túl hatékony) játékát meg tudjuk ismételni, persze sokkal hatékonyabban.Amiben bízhattunk az támadóink egyéni képességei, illetve Pauljevics gyorsasága, továbbá középső védőink sziklaszilárdsága, kiegészülve nigériai játékosunk gyorsaságával, kreativitásával.

Várakozásaim hellyel-közzel beigazolódtak. Vezetést Pauljevics egyéni alakításának köszönhettük, továbbá jó volt látni középső védőink játékát, még ha csúsztak is be hibák.

Fontos megjegyezni Nwobodo játékát. Láthatóan nem érezte a szélsőjátékot, elmondhatjuk, hogy szinte eggyel kevesebben voltunk a pályán. Ezt mindenféleképpen le kellett volna reagálni időben edzőnknek, egyszerűen nem értem, hogy miért nem szervezte át a csapatot a meccs közben, időben. Ezzel olyan esélyt adott az ellenfélnek, amely összességében véleményem szerint két pontunkba került. Nagyon remélem, hogy mielőbb megtalálja edzőnk a legjobb helyét a játékosnak, mert hiszem, hogy kvalitásával, hozzáállásával vezére tudna lenni csapatunknak, középpályánknak.

Nagy Dánielre emiatt még több feladat hárult, véleményem szerint sokat volt labda közelben, aktívan játszott, megbízható pontja lesz csapatunknak.Sankovicsot küzdőszelleme, Windeckert gólja emelte az átlag fölé. A szélső védőink, ahogy ezt már tudtuk előre, ebben a felállásban nem tudták segíteni támadásainkat.

A mai meccs tanulsága szerintem, hogy Simon Krisztián és Zsótér nagyon hiányzott a csapatból, továbbá Nwobodo is nem megfelelő poszton való játszatása miatt.

Ugyanakkor pozitívan is felfoghatjuk, hogy ha hármójukat együtt fogjuk látni a csapatban a megfelelő posztokon, jelentősen javulni fog támadó játékunk, mert csatárainkban benne van a gól, gólveszély. 

Ha a baloldali védő posztra is megtalálnánk a megfelelő embert, akkorvéleményem szerint harcban lehetünk a 3-5 helyezések egyikének elérésért folytatott harcban.

Hajrá Lilák! Vissza a Címerünket!!!!