A felelősség súlya

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Eltelt 2 nap az ominózus Újpest-MTK meccs óta. Nagyjából lehiggadt mindenki, itt van hát a lehetőség arra, hogy megnézzük a következmények oldaláról ezt a szokatlan mérkőzést. Az MTK szerzett 4 gólt és 3 pontot egy csikókkal telitűzdelt Újpest ellen. Bizonyára jól jön nekik ez a győzelem a végelszámolásnál. Meghonosodott ezen a találkozón egy olyan szemlélet, amely megszokott a politikában és az üzleti életben, de a sportban eddig nem, vagy csak csekély mértékben és csak bizonyos csapat(ok)nál volt jelen- a mindenáron való győzniakarás. 

Az MTK nem számolt a következményekkel. Az Újpest öltözőjében még 1-2 nappal a meccs előtt is együtt volt a csapattal 4 olyan játékos, akik végül a pozitív PCR teszt miatt nem játszhattak. Csekély az esélye, hogy ne fertőztek volna meg néhányat azok közül, akik végül játszottak, s azok a mérkőzés 90 perce alatt bizony elég gyakran belelihegtek a kékek arcába. 

Namármost...nem kell agysebésznek lenni, ahhoz, hogy elképzeljük, hogy a hazafelé tartó buszra felszállt tizenakárhány boldog, mámoros és immár fertőzött MTK játékos, akik szépen hazahurcolták a vírust. Néhány nap és néhány edzés után ott is megjelennek a pozitív eredmények, s hamarosan eljön a pillanat, amikor a kékek vezetői fogják beadni halasztási kérelmüket az aktuális ellenfelüknek. Nagy kérdés, hogy ők hogy fogják érezni a pillanat súlyát és elcsábulnak-e a könnyed siker irányába vagy felelős döntést hozva a nehezebbnek tűnő, de ésszerű ls sportszerű döntést hozzák.

Azt már látjuk, hogy a DVTK vezetői is csapdába estek. Az, hogy ők nem érzik a felelősséget, elfogadhatatlan, de valamennyire még érthető is. Az eredménykényszer, ami ebben a furcsa, eltorzított bajnokságban a vállukat nyomja, súlyos.

Az viszont, hogy a szövetség illetékesei karba font kézzel szemlélik az eseményeket, az kicsit khmmm furcsa...