A versenynaptár titkai

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A csodálatos válogatott hét után ismét a klubfutbalra fókuszálhatunk. Csapatunk -mint ismert- tartalékosan kellett kiálljon az MTK ellen. A kék-fehérek -hivatkozva a versenynaptár sűrűségére- elutasította halasztási kérelmünket és így tett a DVTK is, akik ellen már ki sem álltunk, annyira elfogytunk. Reménykedtünk, hogy a válogatott szünet alatt sikerül rendezni a sorokat, de a helyzet az, hogy ez a vírus kiszámíthatatlan. 

Már valamivel jobban nézünk ki, de még messze nincs semmi rendben. Ezért klubunk vezetői a soron következő ellenfelünket keresték meg az újabb halasztási kérelem miatt. 

Egy lelátón szocializálódott ember valószínűleg nagyott legyintett volna, hiszen látva az MTK és a DVTK hozzáállását, valamint a ZTE-hez fűződő nem túl sportbaráti viszonyunkat, valljuk be kevés volt az esély arra, hogy megértően álljanak kérésünkhöz. 

Némi reményt a Budafok viselkedése jelentette, ők szívet melengető módon hozzájárultak a Kispest halasztási kérelméhez.

Mindezek után le a kalappal az egerszegiek előtt, ugyanis az alábbi közleményt rakták ki hivatalos oldalukra:

„Egy ilyen kihívást jelentő időszakban természetes és elengedhetetlen, hogy a hazai labdarúgás szereplői összetartsanak. Ezért, klubunk számára egyértelmű volt a döntés, hogy a lila-fehérek kérését tiszteletben tartjuk és elfogadjuk. Minden igaz sportember így döntene” – jelent meg a Zalaegerszeg honlapján a közlemény.

Hát, mit lehet erre mondani? Először is azt, hogy Köszönjük ZETE!

Másodszor azt, hogy van tanulsága az ügynek. Ha a Budafoknak és a ZETE-nek van hely a versenynaptárban, akkor a többi klubnak is van, legfeljebb szándéka nincs, csak kifogása. Némi felmentése (de tényleg csak némi) az FTC-nek van, mert ők tényleg gyakrabban játszanak, de ez is csak nagyon picit mentség a sport egyetemleges céljaira, feladataira. 

Most a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, milyen az amikor valaki előre engedi az érdeket a sport elé, de vigyáznunk kell, mert amikor eljön a pillanat -mert el fog jönni- akkor nem szabad az ő hibájukba esni. A mi becsületünkön nem eshet olyan folt, mint történt az MTK vagy a DVTKesetében és lelkiismeretükkel (főként a ZETE lépése után) nem lesz könnyű elszámolniuk.

Nekünk pedig mielőbb rendezni kell a sorokat, hiszen ujabb halasztásra már nincs lehetőségünk!