Eddig biztató, most kell rátenni egy lapáttal!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiböjtöltük, elindult a szezon.

Sőt mi több, egy hét alatt három meccset le is játszottak a srácok. Úgy alakult, hogy a vírus miatt rendhagyóvá vált bajnokság első meccseit haza pályán jatszottuk. Túl is vagyunk az erdélyi csapatok elleni első körön. A megszerezhető kilenc pontból, kettőt sikerült begyűjteni, de azt gondolom most nem ez volt a legfontosabb kérdés. Már az első Brassó elleni meccsen is tartalékos csapattal álltunk fel. A Szereda ellen pedig kis túlzással két sor maradt ki. Csatlakozott a sérült Sziki, Aviani, Rafaj mellé, Benk Andris, Dusi és Luducsin is. A korona miatt félbeszakadt felkészülés, a sok sérült és beteg miatt tudtuk, hogy az idény első meccsén nem mi leszünk az esélyesek.

Féltettük is kicsit a csapatot, hiszen mindhárom erdélyi brigád komoly erősítéseket hajtott végre a szünetben és az előzetes esélylatolgatások alapján bármelyikük odaérhet akár az első helyre is a legvégén. A Brassó ellen kicsit döcögős is volt, de két gólos hátrányból sikerült még visszajönni, aztán kapus lehozatal és gól nem ide.

A szombati hoki délutánon aztán még inkább tartalékosan, a fiatal Márkus Levivel a kapuban jött szembe a tavalyi győztes, bivalyerős Szereda. A fiúk hatalmasat küzdöttek és inkább a balszerencsén múlt, hogy kikaptunk, mint a Csíkszeredán. Háromszor is vezettünk, de a végén talán kicsit elfogytunk és egy góllal alul maradtunk. A Csapat küzdeni tudásán kívül két játékost emelnék ki külön. Az egyikük Vorobyev, akin már most látszik, hogy nagyon nagy spíler, jó lenne hosszú távon itt tartani. A másikuk Márkus Levi! Dusi hiányában volt bennünk némi félsz, hogy ilyen tartalékos összeállításban talán megszórnak minket, de Levi már az elején megmutatta, hogy két komoly képességekkel megáldott kapusa van a jelenlegi Újpestnek. Elképesztő bravúrokat mutatott be és ami védhető volt az ki is védte. Néha azt is ami nem. És pár nap múlva a Gyergyó ellen bizonyította, hogy ez nem csak egy egyszeri jól sikerült meccs volt, hanem bármikor képes így védeni. Nagy gratula Levi és így tovább! 

Az idény harmadik meccsén a Gyergyó ellen meg is jött az első győzelem. 2-0 után mondjuk nekiálltunk tökölődni kissé és kaptunk hármat zsinórban, de az első két balszerencsés meccs után végre nekünk is járt egy kis mázli és a kapus lehozatal után, 3 másodperccel a vége előtt sikerült kiegyenlíteni és büntetők után behúzni a két pontot. 

Úgy gondolom összességében nem lehetünk elégedetlenek. A sérülésektől és betegségektől tizedelt, tartalékos Csapatunk bebizonyította, hogy így is felveszi a versenyt a liga legjobbjaival. Mi lesz ha egyszer összeállunk úgy Isten igazából... Első ránézésre az igazolások jól sikerültek és erősebbnek tűnik a Csapat mint tavaly. Nehéz bármit is tippelni a jelenlegi helyzetben, azt sem lehet tudni végig megy e a bajnokság, hogy játszunk e a legerősebb összeállításban az idén, de az biztos, hogy ütőképes, erős társaság alakul itt Újpesten. 

Még egy gondolat a végére. Mindenki utálja ezt a kurva maszkot, de kötelező, Nézik, figyelik. Meg kellene érteni, hogy ha egyesek nem hordják, pillanatok alatt zártkapusak lehetnek a meccsek és utána sírhat mindenki otthon maszk nélkül. Felesleges szivatni a saját rendezőinket, mert végül meccsre járás helyett otthon agyalhatunk rajta, hogy milyen lazák voltunk maszk nélkül. 

Rohad helyzet ez most. Próbáljuk megúszni és vigyázzunk magunkra, egymásra! 

Hajrá Lilák MIndörökké!!!