Újra indul a hokiszezon!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hölgyek és Urak!

Hamarosan indul a bajnokság. Illetve már el is indult, csak emiatt az undoritó vírus miatt minden a feje tetejére állt. 

Normális esetben az első meccs előtt már tűkön ülök, bérlet a zsebben, és mennek a latolgatások, hogy milyen lesz a Csapat az idén. Most ez máshogy van. Persze jó lenne már támasztani a korlátot a barátokkal, látni kikorcsolyázni a csapatot, hallani ahogy szántják a jeget a korik és a hatalmas csattanásokat egy jól sikerült ütközést követően. De a tavalyi idény befejezése után, már semmi sem olyan mint előtte volt. Mert tegyük fel, mi van ha megint félbeszakad a bajnokság? A szabályok alapján zárják le, vagy ha a fradi épp a 4. helyen áll akkor is megkapja a győztesnek járó érmeket a végén? (Hozzáteszem nem őket hibáztatom. Kibrusztolták, kiharcolták maguknak. Bár egyszer a mi illetékeseinktől is látnánk ilyet.) És persze, majd kiáll egy okos a ligától és kinyilatkozza, hogy hiába nem ez a szabály, úgy zárják le, hogy mindenki elégedett legyen... Hát b...meg én rohadtul nem voltam elégedett. A zöldek biztos azok voltak és a Szereda is, de fel kellene fogni, hogy ők nem a "mindenki". De... Ez egy dolog. Mi Újpestiek megszoktuk, hogy ránk nem süt annyira a nap mint másokra, hogy nekünk mindig szemből fúj a szél. Ettől vagy keményebb leszel, vagy elfogadod és beletörődsz. Sajnos sokan a könnyebb utat választják, de vagyunk páran akik soha nem tudjuk ezt elfogadni. Hogy mehetett bele Csapatunk vezetése ebbe? A furcsán félbeszakadt, a zöld  asztal mellett meghozott döntés alapján lezárt bajnokság után pár nappal olvastam, hogy amíg nem tudjuk mi történt, nem mondhatunk véleményt. Na és itt van a legnagyobb baj. Eltelt fél év. Fél év alatt egy vezető vagy bánomisénki, nem volt képes odaállni a szurkolók elé és elmondani, hogy mi is történt valójában. Ennyit nem értünk! Mi, akik ahol lehet ott vagyunk, bérletet, jegyeket veszünk, próbáljuk a szezon alatt minden dolgainkat a meccsekhez igazítani. MI nem értünk meg 5 percet senkinek a klubtól, hogy kiálljon és elmondja a frankót. 

Azt hiszem ez már nem is fog bekövetkezni. De hát új idény, új pofonok. A jelenlegi állás szerint félházzal mehetnek a meccsek a vírus miatt. A jegyek online vásárolhatóak meg, bérletek nincsenek... Azért lássuk be, ezt is lehetett volna szurkolóbarátabban kezelni. Ha számítana, hogy úgy érezze a szurkoló, hogy itt törődnek vele, hogy ő itt fontos. Persze nem lett volna olyan egyszerű mint így.Lehetett volna bérletet kiadni és ha ne adj' Isten félbeszakad a bajnokság, vagy zártkapussá válik, visszatéríteni a fennmaradó összeget, esetleg a jövő évi bérletek árába beszámítani. Vagy csak kiadni és azt mondani vagy kell vagy nem, döntsd el te. Biztos vagyok benne, hogy így is sok bérlet elkelt volna. Ha ez egyik sem jó, akkor a jegyek értékesítésénél lehetne arra figyelni, hogy esetleg azok akik évek óta béretesek, mondjuk egy nappal hamarabb csaphassanak le a zsugákra, elismerve az évek, évtizedek óta tartó hűségüket. Jaaaaa, hogy ezzel foglalkozni kellett volna... 

De új szezon és mi ismét itt vagyunk, mert a szurkoló dolga, hogy szurkoljon, a fanatikus pedig akkor is az marad ha sokadszor is úgy érzi cserben hagyták. Az ÚJPEST mindig is az a szerelem marad ami a sírig elkísér. 

A Csapat! 

Idén is a Baróti-Virág edzőpáros irányít. Szerintem korrekt, hogy egy egész idényt kapnak a bizonyításra. Ez most az Ő csapatuk, mutassák meg mit tudnak kezdeni. Újpestiek, fiatalok, legyenek minél sikeresebbek! 

A játékosok magyar magja maradt. Először a csapatkapitány Benk Andris írt alá. ( A magam részéről élethosszig tartó szerződést tennék elé.) Utána sorban jöttek a többiek is hála Istennek! A légiótól viszont teljes egészében búcsút vettünk. Nekem egyedül Didi fog hiányozni.

Az új igazolások, ránézésre ténylegesen erősíteni fogják a Csapatot! Légiósként érkezett két, KHL-es múlttal rendelkező orosz csatár Roman Luducsin és Dmitri Vorobyev, három kanadai spíler, a center Mike Aviani, a szintén támadó ex Titán Kyle Just és a hátvéd Riley Stadel, valamint a szlovén védő Maks Selan. Csatlakozott továbbá a csapathoz régi ismerősünk Phil Kiss, a magyar válogatott csatár Chris Bodó, valamint Fliszár Zalán és Szécsi Patrik. A neveket és az új játékosok múltját nézve reális elvárásnak tekinthető a dobogó bármelyik foka, még akkor is ha az ellenfelek is brutálisan jó játékosokat csábítottak a ligába. Sajnos a vírushelyzet bármikor keresztülhúzhat bármit, de próbáljuk pozitívan látni a következő hónapokat, hogy egy nagyon erős csapatokból álló, nagyon erős bajnokságnak nézünk elébe, ahol valós esély van a jó szereplésre. 

Ahogy mondtam, a szurkoló szurkol. Vár és bizakodik. Minden egyes idény egy új remény, egy új lehetőség, hogy végre elérjük azt amire minden Lila vár évtizedek óta. Sajnos a tavalyi befejezést nem lehet elfelejteni, de a srácok, a Csapat, 100 %-os támogatásunkat kell, hogy élvezzék.  Tudjuk, hogy Ők tavaly is megtettek mindent a döntőben és megtettek volna mindent a hátralévő meccseken is. Nem rajtuk múlt. A mi dolgunk most, hogy szurkoljuk ki annak a lehetőségét, hogy idén revansot véve, végre  mi örülhessünk a végén. 

Hajrá Lilák Mindörökké!