Kupaelődöntő. A MECCS.

Az élet ismétli önmagát. A tavaly szezonunkat egy magyar kupagyőzelem tette feledhetetlenné, a mostanit pedig egy Újpest – Fradi kupadöntő tenné azzá. Szándékosan nem kupagyőzelmet írtam, hanem kupadöntőt, mert szerintem eredménytől függetlenül nagy élmény lenne a Ferencvárossal döntőt játszani.

A Videoton megnyerte a bajnokságot, ez nem is lehet kérdés. Kedves fehérváriak, ne vegyétek el tőlünk ezt az élményt, ti úgy sem tudjátok mit jelentene ez a meccs nekünk. Egy bajnoki címet már kiénekeltek a szánkból, ne engedjük, hogy újra megtegyék velünk.

Biztos vagyok benne, hogy a csapat átérzi a meccs jelentőségét, mert nekik sportolóknak sem biztos, hogy megadatik sportpályafutásukban egy ilyen hangulatú döntő.

Persze ha lehet a mostani helyzet tán még nehezebb mint tavaly ilyenkor volt. Tavaly a megszűnés veszélye fenyegetett, most a szurkolói megosztottság, az MLSZ és az újpesti tulajdonossal szembeni ellenérzések, bojkott, nézőtéri nihill rontja a hangulatot.

Remélem, hogy győz a józan ész, és előbb-utóbb mindenki rájön, hogy a csapat és a szurkolás mindenekelőtt. MLSZ vezetők, tulajdonosok, edzők, játékosok jönnek-mennek, az állandóságot éppen a szurkolóknak kellene biztosítani.

Remélem már most, a Videeoton elleni elődöntő visszavágóján. Persze nem egyszerű a helyzet. A honi bajnokság talán legerősebb csapatát kellene legyőznünk kettő góllal.

DE NEM IS LEHETETLEN! Mégis csak egy magyar csapat az ellenfél és nem a Real, vagy a Barcelona. Az a csapat aki ellen már többször is domináltunk a mezőnyben az elmúlt hetekben, és aki ellen több nagy gólhelyzetet is ki tudtunk alakítani, de a meccsek mind pechesen alakultak a szemszögünkből és szűk vereség lett a végeredmény.

Persze már hallom a morgolódókat: Úgysem nyerhetünk, az MLSZ lezsírozza, stb... Lehet. De nekünk akkor is ott a helyünk, mert egy motívált csapat a szezon legjobb játékát produkálva szurkolói segítséggel igen is bejuthat a döntőbe. A csapat a lehető legjobb ellenfelekkel hangolt a holnapi előadásra. Két győzelemmel, 7-1-es gólkülönbséggel. Mi ez ha nem jó előjel? A kishitűséget legyőzte az akarat, remélem az önbizalom is helyreáll. Bardhi, Suljic, Balogh, Lita, Nagy Gábor, Szabi, Sztani, Pero, Kim, Gyula, Nego, Heris mutassátok meg!!! Nebojsa állj az élre és vezényeld a csapatodat a győzelemre, ahogy ezt a kupában már bizonyítottad. Most nem írok taktikáról, nem okoskodom felállásról, a csapatról akartam írni. A csapatról és a győzelemről.

Hajrá Lilák!