Újabb történelmi meccs, Felcsút - Újpest...érdemes lesz megnézni

 

Ötös győzelmi széria megvan, jöhet a mindenkinek kedves hatos.

Ellenfél a Felcsút. Ha valaki nekem ezt a bajnoki párosítást jósolta volna 10 évvel ezelőtt kiröhögtem volna. De mégis létrejött. Igen, az 1500 fős falu NB1-es csapatot állított. Érdemes lenne utána nézni, - csodálkozom, hogy az újságírók még nem tették meg, vajon miért nem – de szerintem nem csak Európában de a világon sincs még egy ilyen kis település amelyiknek első osztályú, professzionális labdarúgó csapata lenne. Ettől is különös hely mostanában Magyarország. Ja ,hogy a miniszterelnök csapata? Ez csak véletlen...De mégis valami azt súgja nekem, hogy szerintem a jövőben nem fogja elérni az összes Felcsút – Újpest NB 1-es meccsek száma az ötöt, vagy ha már a hatnál tartunk a hatot. De, ahogy a vak is mondaná, majd meglátjuk...

A rövid bevezető után térjünk rá a meccsre ami nem igérkezik könnyűnek. Harcos, akarnok csapat a Felcsút, Szélesivel a védelemben, Polonkaival és Kleinheizlerrel a középpályán, és Lencse –Tischler duóval a csatársorban. Mit ne mondjak, a jövő évi csapatban valamennyiüket elfogadnám erősítésnek, különösen a várható elvándorlások miatt. De maradjunk a jelennél, és szögezzük le, hogy a csapatunk azért így is erősebb, mint a Felcsút akarom mondani a Puskás Akadémia (bocs kispestiek) és nem csak a tabellán elfogalalt helyünk miatt, hanem a stabil játékunk miatt. A jó játékunk miatt ami jellemző volt ránk egész évben, és amely az elmúlt öt fordulóban már eredményessé is vált.

Balogh büntetése letöltése után újra a kezdőben lehet, és bizony az MTK elleni meccs megmutatta, hogy szükség van Balura a középpályán. Nélküle nehezebben lendültünk támadásba, vele ez remélhetőleg gördülékenyebb lesz, előbb kerül a labda Suljichoz, nem kell annyra visszamennie Asmirnak a labdáért. Perovics is újra csatlakozhat a csapathoz és talán Andrics is bevethető lesz.

Reméljük az időjárás megkegyelmez és használható pályán fogunk tudni játszani, mert a sokpasszos játékunk nem működik vízben, sárban.

Nézzünk egy kezdőt: Szabi – Nego, Heris, Lita, Forró – Balogh, Nagy Gábor- Sztani, Suljics, Andrics – Ojo kezdő 11-gyel lehetne kezdeni, és Bardhi, Addo, Pero, Sankovics, megfelelő alternatívát jelenthetnek a menetközbeni frissítéshez.

Szóval fel az újabb győzelemre, mutassuk meg a helyieknek, és ha hazaért külföldi diplomáciai útjáról miniszterelnökünk, akkor neki is, hogy melyik csapat játssza az igazi futballt Magyarországon, és talán mi is megérdemlünk némi állami támogatást, nem csak a „nemzet csapatai”.  Hajrá Lilák!