Az általában „munkás” meccs: Újpest – Pécs

Mondanom sem kell, hogy győznünk kell! Nem csak azért, mert a bajnokság utolsó helyzettje ellen játszunk itthon, hanem azért mert egyszerűen jobb csapat vagyunk.

Nehéz még minősíteni a téli igazolásainkat - várjunk vele még 4-5 fordulót  - azonban az igaz, hogy  csapatunk magja változatlan maradt, nem kellett edzőnknek új csapatot építeni, a bevált taktikai repertoárt lehetett szélesíteni az edző táborban és a felkészülési meccseken.  Persze mindehhez az ellenfélnek is lesz egy-két szava.  Nem vagyok könnyű helyzetben mert 5 külföldi játékost is igazolt a Pécs, és valószínű a kiesés elkerülésért vívott harcban nem a padra akartak erősíteni.  A horvát játékosok biztosan nagyon motiváltak lesznek. Abban azért bízhatunk, hogy ennyi játékost nem könyű beépíteni, az edzőjül Jarny is új, nagy valószínűséggel nem az első fordulóra fognak összeállni. Persze kúszni-mászni-harcolni fognak, de a szervezett sokpasszos játékunkkal remélem dominálni fogunk, sok futásra és labdahajszolásra kényszerítjük őket.

Nézzük a lehetséges felállásunkat!

Kapuban: 

Szabi  -  nem kérdés.

Védelem:  Szerintem itt nem fog kockáztatni a Mester, marad a tavalyi bevált négyes, tehát:  

Nego, Lita, Heris, Forró.  

Védekező középpálya: Szinmagyarra szavazok:

Nagy Gábor, Balogh

Támadó középpálya:

Suljic, Bardhi, Andrics

Csatár:  

Ojo

Ebben a felállásban valódi szélsők nélkül játszanánk, számítva a felfutó védőkre. Amennyiben Andrics még nem  harcképes úgy a fiatal szerb Perovicsnak szavaznék bizalmat. Ez egy elég támadó felfogású csapat, de mikor ha nem az utolsó helyezett csapat ellen, egy tavaszi nyitó meccsen?

Tippem: 2-0.

Kimegyek és kiszurkolom. Tegyetek így ti is!