Realizmussal 4.-5. hely, fanatizmussal bármi elérhető!

 

A reformok bajnoksága elé nézünk. 12 csapatos NB1. Ez szerintem rendben is van, pláne, hogy a csapatunk is tagja a magyar elitnek. A magyar gazdasági potenciál, illetve a hazai utánpótlás-nevelés színvonala valóban kb. ennyi csapatra pedesztrinálja a magyar NB1-et.

33 forduló, 3*11-es leosztásban. Ezt nem igen lehetett volna másképp bonyolítani, és igaz, hogy hogy ez alapján kétszer játszunk az Üllői úton, de van olyan vetélytársunk, akivel meg mi találkozunk kétszer a Szusza Ferenc stadionban.

A problémásabb feltétel az a 3/7-es, illetve 5/10-es szabály az idegenlégiósokra. Nem részletezném, gondolom mindenki tisztában van a szabályokkal. Ezt nyugodtan nevezhetjük antiújpesti  szabályozónak, hiszen mint egy egyetlen külföldi tulajdonban  lévő csapat, nálunk voltak jelen legnagyobb létszámban külföldi játékosok, ráadásul szinte valamennyien meghatározóak voltak az előző bajnokság Újpest csapatában. Tehát a 10-11 légiós-keretünket vissza kellett bontani, ráadásul év közben is sakkozni kell, hogy melyik 3 játszik majd egyszerre. Ez különösen nagy változásokat igényelt nálunk, ugyanakkor főbb riválisainknál, DVSC, FTC, Videoton akár 5 külföldi is játszhat egyszerre, hiszen ők idén nemzetközi kupában indultak. Jelentősen sérült tehát a fair play rendszere, és hiába szajkózza az MLSZ, hogy ez a magyar futball érdeke, Újpest drukkerként nehezen tolerálható a szabályozás, amely számunkra rendkívül hátrányosnak tűnik.

Szóval a vezetőinknek a fenti feltételek figyelembevételével kellett az új keretet kialakítaniuk, úgy, hogy a távozók helyére szinte csak magyar játékost igazolhattunk.

Nego, Ojo, Sztanisevljevics akik a kezdő 11-ből távoztak, őket kellene valahogy pótolni.

Kálnoki-Kiss, Hazard, Mohl, Cseke, Gubacsi, Windecker, Filkor, Sallói, Tóth P , Kovács Z. kapus érkeztek. 

Legtöbbjük fiatal, még nem igen tudták megmutatni, hogy mire képesek az Nb1-ben. Én bízom Nebojasa szakértelmében, és abban, hogy a távozókat pótolni tudjuk. Ha nem lesz további távozónk, akkor egy csatárral kiegyeznék még az átigazolási szezon végéig. Ha lesz vagy lesznek, akkor őt, őket is pótolnunk szükséges.

Szóval nem egyszerű megjósolnunk csapatunk erejét, ráadásul az eredményességhez tudni kellene a többi csapatban rejlő potenciált is. Az 5. forduló után okosabbak leszünk, akkor újra nekifutok az év beharangozásának. A Ferencváros játékosállományát gondolom kiemelkedőnek a mezőnyből, a többi 11 csapatnál nem érzem a jelentős különbséget. Azért egyfajta erősorrend felállítható. A játékoskeret és az 5/10-es szabály alapján a Debrecen és a Videoton a nagy esélyese a dobogó 2. és 3. fokára, de a 4.-től a 12. helyig nagy versenyfutás várható. Véleményem szerint a 4.-5. hely lehet a realitás amit elérhetünk, minden ennél jobb eredmény a kellemes meglepetés kategóriájába fog tartozni.

 

De ezen hely eléréshez is nagy szükség van a fanatikus Újpest drukkerekre persze nem csak a D lelátón hanem az egyéb hazai szektorokban is. Ehhez fontos, hogy minden meccsre kilátogató drukker hozzon a következő hazai mérkőzésre még egy drukkert magával, és mivel az első 6-7 fordulót szinte végig otthon játsszuk, ez azt jelentheti, hogy szeptemberi hazai Fradi elleni meccsen már teltház lehet.

Legyünk mi a leghangosabb stadion 2015-2016-os szezonban!

Fanatizmussal a lelátón és a pályán bármi elérhető! 

Hajrá Lilák!!