Atom „bizonytalan” beharangozó

Nem szeretem a Paks elleni meccseket, és valójában  a Paks futballcsapatát sem.

A Paksi Atomerőmű csapatáról van szó, amelynek szerintem semmi keresnivalója nincs az NB1-ben, de az állam úgy döntött, hogy ha a fene fenét eszik is,  akkor is beerőszakolja ezt a kisvárosi csapatot a magyar Premier Ligába. Van jó kosárlabda csapatuk, egy jó dzsúdó szakosztály, a paksi futball láthatóan egyáltalán nem érdekli még a helyi lakosokat sem.

A legkevesebb amit tehetünk, hogy jól elverjük őket. Csak sajnos ezeket mi sem Pakson, sem itt Újpesten nem igen tudjuk. Mert valójában nagy bánatomra mindig stabil csapat van Pakson. Kipróbált rutinos NB1-es futballisták gyűjtőhelye Paks, amelynek a stílusa valahogy sohasem fekszik az aktuális csapatunknak.  

Nézzük mit tehetünk a győzelem érdekében?

Visszatér a csapathoz Herris és Nagy Gábor. Ha azt veszem, hogy a Debrecen elleni meccset lehoztuk kapott gól nélkül, akkor én most nem változtatnék a védelmen – pedig kedvelem Herrist. Vadász megsérült, tehát Nego marad jobb hátvédnek.

Balajcza – Nego, Hudák, Lita, Forró.

A védekező középpálya nálam: Nagy Gábor, Sztani (szerintem ez a posztja). Vaszke pihen (ráfér), de a padra azért leül.

Támadó középpálya: Suljic, Bardhi, Balogh. Ezek nem fix pozíciók, a három játékos szabadon változtathatja helyét elöl. Balogh szerintem inkább elöl hasznosabb, ráadásul mindenkinek elöl kell játszania aki ebben a csapatban már legalább adott gólpasszt, vagy rúgott gólt.

Csatár: Ojo (kizárásos alapon, hiszen Kabát újra sérült, Perovics meg játékengedély nélkül...).

Okvetlenül meg kell jegyeznem, hogy ebben a helyzetünkben körül kellene néznünk gyorsan a független játékos piacon és hozni támadó középpályást és csatárt.

Ha a mostani egészséges keretből kivenném Suljicot és Ojot akkor elképzelni nem tudnám hogyan kerülnénk helyzetbe és hogyan rúgunk gólt. Így is kell hozzá némi képzelőerő...

Az eredmény? 1-0 ide. És ehhez minden elfogultságomra szükség van...mert az eszem mást mondana, de azt nem írom le.

 

Hajrá Lilák!!