Fel a 100.-ra!!!! Újpest-Kispest

Remek meccset játszottunk a Felcsút Fc-vel, sajnos a védelmünk rövid kihagyása miatt meg kellett elégednünk a döntetlennel.  Ellenben nagyon jó hangulat volt a stadionban, az utolsó 10 perc a legszebb emlékeket idézte, jó úton haladunk a szurkolói kampányban is említett „Leghangosabb stadion” projektben. A tábor újra a régi volt, ha létszámban még nem is, de fantasztikusan dörrentek meg néha, és végig sportszerűen buzdították a csapatunkat. Csak így tovább srácok!!

 

A csapat játéka a már megszokott tetszetős játék volt, sok passzal, sok mozgással, erőszakos, határozott labdaszerzésekkel, letámadással, Suljics cselekkel és remek szélsőjátékkal. A probléma még mindig a támadósorunk közepén található, Sallói és Pero még nem hozza azt a szintet amit a csapat többi része. Ide még várnánk erősítést a szakvezetéstől, nem megkérdőjelezve mindkét játékosunk vitathatatlan tehetségét.

Na akkor foglalkozzunk a Kispest elleni meccsel! Otthon már 4 pontot „elszórtunk” nyerhető meccseken, ne hozzuk magunkat nehezebb helyzetbe, tehát nyerjük meg ezt a meccset. Jó érzés a csapatunkat dobogón látni, egy esetleges újabb pontvesztéssel már könnyen lecsúszhatunk ebben a kiélezett versenyben. Ráadásul ahogy a címben is szerepel, történelmünk 100. győzelmét arathatnánk a Kispest ellen.

Keretünk sajnos nem teljes. Windeckerre nem számíthatunk már idén,  és sajnos Filkor sem bevethető még, pedig vele lehetne  variálni némileg a támadó játékunkat. Reméljük Attila a Fradi elleni meccsen már 100%-os állapotban állhat csapatunk rendelkezésére. Kabát Peti sem hiszem, hogy vállalja a héten, talán a jövő héten már számíthatunk rá egy 20-30 percre, mert bizony a rutintalan támadóink között szükség lehet rá a befejezéseknél.

A Kispest  alapvetőn ellencsapásokra fog építeni szerintem, Youla és Holander vállalhat ebben komoly szerepet, rájuk kell figyelnünk a legjobban. Lehetőség szerint már a középpályásainknak meg kell akadályozni Youláékat, hogy beinduljnak. Sankovicnak biztos felhívják a figyelmét, hogy akadélyozza meg az indításokat. Mint kiderült múlt héten, némileg sebezhetők vagyunk a széleken,  de Vignjevits biztosan kielemezte és átbeszélte a problémákat az érintett játékosokkal.

A támadó középpályán egy kérdés adódik, hogy Hazard vagy Bardhi kezdjen-e?  Én úgy látom Bardhi most jobb formában van, a hétközi góljai is feldobhatták, én mellette tenném le a voksomat. Hazard pedig beállhat a második félidőben a meccshelyzettől függően. Suljics zseni, helye atombiztos.

A játékunk adott, élvezhető,  a csapat szemmel láthatóan motivált és úgy látom az újpesti szurkolók is vevők a jó játékra. Mivel az ellnfelet biztosan több száz kispesti drukker kiséri el, végrea vendég szektor sem lesz üres, a jó hangulat tehát garantált. Legyünk tehát mi újpestiek minél többen és mutassuk meg a kispesteieknek, hogy miénk a:

 

LEGHANG(ULAT)OSABB STADION!!