Üdv Brac-ról, verjétek meg a Halit!

Itt Horvátországban Brac szigetén és Bol városában nem kérdés, mindenki Hajduk Split drukker. Illetve mégsem, mert a piacon az egyik zöldséges a Dinamo Zágrábnak szurkol. Mondja is nekem, hogy Budapest, Ferencváros, mire kijavítom, hogy Újpest. Tévedni emberi dolog, de ekkorát? Másnap kénytelen voltam az Újpest újjatlan pólómban meg a nagy Újpest medálommal bizonyítani neki fanatizmusomat. Szóval aki szereti Horvátországot, Dalmaciát és imádja az Adria kékségét, annak nem kérdés, ide kell jönnie. Sok felé jártam Horvátországban de ez mindent visz.

De hogy a focihoz ennyire ne konyítsanak itt a zöldségesek...

Na de van nekem egy csapatom is. Múlt héten, nincs mese, a szurkoló táborunk jobb volt csapatunknál, persze a Picipest nem volt jobb. Azonban kellett hozzá a tábor létszáma is. A közel 1000 fős táborunk fantasztikusan szólt, különösen a kispestiekkel való hangpróbán bizonyított. És megint sportszerű volt, megemelem kalapom illetve baseball sapkámat.

A csapatnál sajnos kevés volt a középpályás mozgás támadásban, Suljic túlzottan a szélre húzódott, ezért nem tudtuk őt eléggé megjátszani. Baloghnak egyszerűen többet kell mutatnia magát. Ha nem megy neki akkor egyszerűen kell ide hozni egy tökös gyereket, mert ahogy Vignjevits is mondta, túl sok a jó fiú a csapatban. Nekem hiányzott Heris, aki azért többször vállalkozik előretörésekre, mint Kálnoki-Kis, aki szintén jó játékos, még ha nem is hozza az ő szintjét. Nekem gyanús Lita is, a mozgása nem régi, szerintem hátráltathatja még a sérülése. Érdekes, hogy nagyon vártam Bardhit a kezdőbe, de most csalódást okozott. Persze hiába fogadkozott a Kispest, játszotta a kiscsapatok bunkerfociját, nem értem ehhez minek külföldi edző… Mert az, hogy a megszerzett labdákat ész nélkül vagdalták előre Youláéknak, nem jelent túl nagy taktikát.

Ha Szabi nem hibázik, meg is nyertük volna szerintem a meccset, ez a hiba most nagyon rosszkor jött. Egyébként nem volt védeni valója, utoljára talán a Paks ellen volt szükség a bravúrjára. Sajnos sérültjeinkre még nem számíthatunk, de nagyon bízom az új színes bőrű csatárunk játékában, aki remélem, az ellenfél 16-osánál végre le tudja annyira kötni az ellenfél védelmét, hogy az érkező középpályásainknak több helye nyílik a befejezésekhez.

Javasolt kezdőm: Szabi – Nagy G., Kálnoki-Kis, Lita, Mohl – Balogh Szanko, - Suljic, Perovics, Hazard – Diagne (ha játszhat). Bízom Gézában, hogy nem tolja be a Vasi Volán buszát az ellenfél kapuja elé, hanem őszinte támadó focit fognak játszani, és akkor egy jó kis meccs kerekedhet a szombati mérkőzésből. A szombathelyieket amúgy is szeretjük, verjük meg őket csak két góllal…Persze figyeljünk azért közben Német Márióra is, jó kis játékos.

A stadionban a létszámunk már egészen rendben volt a Kispest ellen, ha egy kicsit fejlődnénk még, könnyen elérnénk az ötezer főt is. Hiszen csak így lehet a Szusza Ferenc stadion a leghangosabb és a leghangulatosabb magyar stadion!!!