DVTK – Újpest idegenben (a Disgyőr(i) vár)

 

Az utóbbi időben mindig azzal kezdtem a beharangozót, hogy megdicsértem a csapat előző heti játékát. Most nem teszem. Több okból sem. Egyrészről nem értettem a felállást, mert bár vannak/voltak sérültjeink a minőségibb támadóink mind a padon kezdtek. A múlt heti kezdőt remélem soha többet nem látjuk viszont. A szürkébb, robotoló valamint az Nb1-re még nem megérett, rutintalan, fiatal játékosok kaptak szerepet a rutinosabb illetve pengésebb játékosok helyett. Persze amikor beálltak Bardhiék sem változott sokat a helyzet. Véleményem szerint az edzőnk is mellényúlt és a játéksook is csődot mondtak, mert az elmúlt félév talán leggyengébb játékát hoztuk.  Úgy, hogy gyorsan felejtsük is el és lépjünk át a Diósgyőr elleni szombati meccsre.

Nagy bajban vagyok, mert a héten jelentős változások voltak a keretben. Suljic tavozása (Sok sikert Ashmir, köszi a játékodat, sok örömet okoztál nekem!)most már egyértelmű, de a frissen leigazolt Diarra és Balázs Benjámin még valószinű nem játszhatnak...Ráadásul ott vannak a sérültjeink, akik a következő két hetes szünet miatt valószínűleg még pihennek, hogy aztán a derbire vélhetően a legtöbben már harcképesek legyenek. Heris, Forró, Kabát, Windecker, Filkor, Diarra, és Balázs Benjámin játékára nagy valószínűséggel még nem számíthatunk szombaton, pedig végignézve a listát, ebből öt ember simán a kezdőnkben kapna helyet képessége alapján. Úgy hogy, mondhatjuk tartalékos csapattal állunk fel a fentiek miatt.  Egy pozitív lehet a helyzetben, hogy talán utoljára leszünk ilyen szűkösek, a derbre már jóval szélesebb keretből válogathat Nebosjsa, pláne, ha még augusztus 31-ig igazolunk újabb játékosokat.

Persze, az ellenfél vélhetően jönni fog erősen, mert a Diósgyőrt csak a 3 pont megszerzése mozdíthatja ki abból a gödörből amibe sodorták magukat. Egy hazai vereség az edző állásába kerülhet...

 A miskolciak vélhetően elszánt támadójátéka miatt nagyobb területek nyílhatnak majd meg előttünk, igazán gyors játékos hiányában nem tudom, hogyan fogunk tudni kontrázni, ráadásul az eddigi meccseken nem is igen tudtuk begyakorolni ezt a fajta taktikát. Külön probléma, hogy Suljics távozásával egy olyan kreativ játékost kell mostantól nélkülöznünk, aki egymaga is helyzetbe tudta hozni a társait, különösebb taktika nélkül is.

Bízom Nebojsában, a szervezett tudatos játékban és őszintén szólva kiegyeznék most egy döntetlennel is, ha ez kell ahhoz, hogy két hét múlva legyőzzük a Ferencvárost hazai pályán.

Hogy kezdenék?

Balajcza – Nagy G.- Lita- Kálnoki-Kiss- Mohl  - Balogh, Sankovics - Hazard, Perovics, Bardhi – Diagne.

 

 

Hajrá lilák és csak az Újpest!!