Újpest- FTC csak 6-ékonyan...

 

Közel két hete, hogy egy lényegében agyonnyert meccset leadtunk a hosszabbításban a Diósgyőrnek. Bár az egész hétvégém ráment az idegeskedésre, mostanra kihevertem, amiben segített a két döntetlenre végződött EB selejtező is. Ott megmaradt az esély, hogy valami óriási szerencsével kijussunk az EB-re, ahol végre bebizonyíthatnánk, hogy valójában miért nem vagyunk oda valók...

De ez itt és most a FTC elleni meccs beharangozója és én egy hete már Újpest lázban égek.

Pedig leírtam a szezon beharangozóban, hogy kicsi az esélye a – már többször taglalt - egyenlőtlen viszonyok miatt arra, hogy idén akár csak egyszer is megverjük őket, de mikor ha nem most, hazai pályán. (Már csak idegenben fogunk velük játszani, két alkalommal...).

Érkezett számtalan ember ebben az átigazolási szezonban, szinte biztos, hogy az én életemben ez rekordnak számít, ennyi új játékos még sohasem érkezett a csapathoz. Persze voltak távozók is, de őket hagyjuk, az már történelem, foglalkozzunk az igazolt játékosainkkal a csapattal, a kerettel.

Mondanom sem kell nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei, de az ellenfél már bizonyította idén, hogy megfelelően ellenséges hangulatban könnyen összecsinálják magukat, lásd Zseljo.  Na ez fog várni tt is rájuk, ha nem is 20.000 de 7-8000 feltüzelt Újpestdrukker fog ellenük illetve az Újpestnek szurkolni, ami számukra is újdonság és bénító lesz akármennyire készülnek rá.

Ez az öszecsapás arról fog szerintem szólni, hogy Vignjevic mester mennyire mer kockáztatni, hány kétségkivül jobb képességű játékost fog bedobni, mint az eddig játszók, akik viszont összeszokottabbak...

Mert játékra jelentkezik: Filkor, Kabát, Balázs B., Nagy T, Heris, Andrics, hogy csak a legesélyesebbeket említsem... Szóval nagy kérdés, hogy közülük ki kap szerepet és hány percet.

A taktikán gondolom a mester nagyon nem fog tudni változtatni, letámadunk, labdát szerzünk, labdát tartunk és elsősorban a széleken próbálunk lyukat ütni az ellenfél védő falán. Bár éppen a Fradi leggyenegébb pontja a védelem közepe, hiszen nincs már Mateos és a másik hórihorgas védő. A Nalepa, Dilaver középső védelem, pedig szerintem sebezhető, csak legyen aki megsebzi.  Ezért a szélsőink megint inkább befelé fognak húzni, felzárkózva és segítve Diagne helyzetbekerülését.

Mögöttük pedig felzárkózhatnak a beadásra a szélső védőink. Persze itt most vigyázni kell a felfutásokra, különösen Ramirez oldalán, mert egy labdavesztés után az uruguayi védő pillanatok alatt felér a mi kapunkhoz. Bízom Litában aki megoldja Bödét. Reméljük Szabi is gyakorolta a kijöveteleket és a pontrugások hárítását.

Feltételezve, hogy az újak hadrafoghatók, az alábbi kezdőt tudnám elképzelni:

Balajcza – Heris, Kálnoki, Lita, Mohl – Balogh, Sankovics – Nagy G (Bardhi), Filkor (Balázs), Andrics (Hazard)– Diagne (Kabát).   

 

A tippem: Elfogultsággal telve, 2-1-re győzünk a 90. percben szerzett Kabát góllal...

 

Hajrá lilák és csak az Újpest!!