Menetelés indul!! Újpest – Felcsút 2015/2016 3. kör

Újra kezd szétáramlani bennem az optimizmus. Már a Kispest ellen sem ismertem magamra, valahogy éreztem, hogy meglőjük a két gólt, és azt is, hogy az egyiket Balogh  Balázs fogja rúgni.

Nem csak a tavasz és a napsütés, meg a kellemes 20 fok körüli hőmérséklet az oka az optimizmusomnak. A szerb edzőnek is köszönhetően egy nagyon jó szellemű társaság jött ösze nálunk. Sok fiatal, sok külföldi, tehetséges magyar srácok, akik űzik hajtják az elllenfelet, ehhez megvan a fizikai képességük, a megszerzett labdákat pedig nagyon gyorsan játsszák meg. Ehhez pedig megvan a technikai képességük. A  Kispest középpályásai legalább két sebessségfokozattal lemaradva tudták csak követni Diarrát, Baloghot, Bardhit, Lencsét. Ha megnézzük, mindkét rúgott gólunkat ennek köszönhettük.

Diarráról külön is szeretnék írni. Ez a fekete fiú egyre nagyobb önbizalommal focizik, Vignjevic bevitte őt a középpályára, itt tud eleget a labdával találkozni, és a társak is szinte állandóan őt keresik. Suljiccsal összehasonlítva, ugyanolyan fordulékony,  csak sokkal hasznosabban focizik, szívesen és pontosan passszol, néha úgy érzem már túl sokat is, olykor egyedül is betudná fejezni a helyzeteket. Nyilván látja az edzőnk is fejlődő játékát, fog ő szerintem itt a hajrában sok örömet szerezni mgé nekünk. Becsüljük meg fekete gyémántunkat!!

Kecskés is remek játékos fiatal kora ellenére. Önbizalommal teli játéka, pontos passzai, határozott szerelései egyértelműen biztos helyet követelnek részére a csapatba.   A sűrű áprilisban nagyon jó látni, hogy 14-15 mezőnyjátékosra számíthat Nebojsa. A csatárhiányunk ettől még szembetűnő de ígérem többet nem írom le, sulykoltam már eleget, a következő szezonban remélem megoldódik ez a problémánk is.

Mert egyébként a csapatunk rendben van, egy-két poszton való erősítés után, csapatunkat abszolút dobogó esélyesnek látom a következő szezonra. A bajnoki esélyt még nem említeném, sok függ attól, hogy a többi riválisunk mennyire erősít. Ha a Fradi el tud költeni akár 1 milliárdot is pl. erősítésekre  akkor tovább nőhet a különbség...   

Na de vissza  a szombati mérkőzésre! Szerencsére Felcsút elpasszolta az összes jó csatárát, így náluk is a támadó középpályának szükséges a gólt, gólokat szerezni. Nem is sikerül nekik, ennek köszönhetik, hogy potenciális kiesőjelöltek lettek. Bár náluk játszik szerintem az NB 1 egyik legjobb magyar utánpótlás játékosa Pekár, és a védelemben is fel tudnak mutatni válogatott játékost, a csapat nem tudta idén megismételni a tavalyi magabiztos játékát. Remélem nem ellenünk kezdi meg a menekülést és mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy jövőre az Nb2-ben pallérozódjanak. Hátha Lencse nem akar visszamenni... Vagy Pekárt pl. el tudnánk hozni. Bár kötve hiszem, hogy a testvércsapat Videotonnál ne vetettek volna rá szemet. Nagy hiba volt részünkről, hogy nem mi hoztuk el  őt anno Nyíregyházáról. Viszont figyelem, Griffiths létszámfölöttivé vált a Dióknál, érdemes lenne azt a srácot idehozni!

 Itt a beharangozó végén ismét jelzem, hogy legalább két gólt érzek a csapatban, és ez a két gólt elég lesz ahhoz, hogy továbbra is a harmadik helyen maradjunk a tabellán. Bízom abban is, hogy legalább 3000 néző kedvet kap ahhoz, hogy a bajnoki dobogóért vívott csatában támogassa csapatunkat, amely nagyon megérdemli. Ideális időben, szombaton 18 órakor remélem sokan leszünk, akik nem akarnak és tudnak jobb programot találni annál, hogy élőben tekintsék meg a Szuszában csapatunkat.

 

Hajrá Lilák és csak az Újpest!!!