A meglepetések ereje

Érti a fene ezt a Gyirmótot. Itt állnak a kupa négybe kerülés küszöbén és olyan beszari játékot produkáltak, hogy azzal nem is lehetett más a vége.

Pedig nem voltunk mi sem túlzottan ilyesztőek. A foghíjas fogatlan lelátók előtt lejátszott meccsen, én nem éreztem semmi olyat, ami ily könnyen megadásra kellett volna kényszerítse a vendégeket. Azzal indultunk neki a meccsnek, hogy ki kell tudni mutatni az osztálykülönbséget, de arra kevesen számítottak, hogy ezt nem mi, hanem az ellenfél fogja kidomborítani. Az jól látható, hogy a szünet jót tett a csapatnak, kitisztultak a fejek, a korábbi szokatlan dolgok fel lettek dolgozva, így reménnyel várhattuk, hogy megtörhetjük a tavaszi átkunkat. Ha már eddig nyeretlen szériával abszolváltuk a 2015-ös idényt, akkor éppen a legjobbkor sikerült megszerezni az első győzelmünket, mely remélhetőleg átszakíthat olyan gátakat, amik miatt lassan elfelejthettük, milyen látvány az ellenfél hálójának rezdülése.

Az, hogy 4 gólt szerezve nyertünk, elsősorban a következő meccsekre fontos muníció. Feltöltődhetünk önbizalommal, és remélhetőleg igazolódik a fociszerencse, vagyis minden csapat életében jönnek hullámvölgyek és fellendülések. Ha megfigyeljük, a Vidi, aki immár nem csak bajnoki meccseken, hanem a MK döntőbe jutásért is ellenfelünk, nem tudja ismételni az őszi önmagát, az FTC pedig lehet, hogy éppen ellenünk fogja megkezdeni gyengébb sorozatát. S ha ez a két csapat valóban egy felfelé törekvő Újpesttel találkozik, akkor valós az esély arra, hogy ez számunkra lesz gyümölcsöző. 

A mai meccsre visszatérve, a Gyirmót nyílván alaposan feltérképezett minket, ezen felül szinte minden héten éles meccseket játszik a másodosztályban a feljutásért, így magától adódik a kérdés, mivel leptük hát meg őket. Hát azzal, hogy Balogh (eddig vagy nem vállalkozott, vagy nem vállalkozhatott) vállalkozott, Suljic fejelt, Litauszki megérezte a kaput, Ojo pedig gólt lőtt. Hát ezekre a dolgokra valóban nehéz volt felkészülnie a vendégeknek, s ha Vignjevic mester tartogat még hasonlókat a tarsolyban, akkor minden hétvégén rántson elő ezekből hármat. A védelmünk van annyira jó, hogy minimum döntetlennel jöjjünk ki, ha ez teljesül.