Átoklevétel garanciával...vállalja valaki?

Plagizálnom kéne. Amikor azon gondolkodtam, hogy vajon mit lehet írni a mai meccsről, egyből az jutott eszembe, hogy át kellene másolnom a vasárnapi bajnoki értékelését, és senki észre sem venné, hogy nem a mairól szól. Aztán eszembe jutott, hogy még feljelenteném magamat, úgyhogy inkább nem vállaltam a következményeket. Emlékszem, nem túl régen doktori címeket vettek el köztársasági elnököktől hasonlókért. 

Mindamellett sok újat nehéz írni. El kell mondani, hogy egyszerűen megfejthetetlen az a fóbia, amely játékosainkat elfogja, amikor az ellenfél 16-osának közelébe érnek. Az addig kulturáltan és helyenként szellemesen felépített támadások egyszerűen elhalnak. Az nagyon rendben van, hogy kezdeményezünk, próbálkozunk, a bajnokjelöltnek a két meccsen nem volt annyi támadása, mint ahány gólhelyzetünk nekünk félidőnként, ám mindkét meccset elvesztettük. Jó húsz évvel ezelőtt, de lehet van az több is már, az MTK akkori mestere, bizonyos Verebes József egy hasonló széria után azt mondta, hogy "egyszer valaki nagyon bele fog futni a késbe...". Igaza lett, néhány további gyötrelmes forduló után győztek 6-1-re valaki ellen. 

Visszatérve csapatunkra, el kell menni valami kuruzslóhoz. Oldja már fel valaki ezt az átkot vagy mi a franckarikát, mert az ilyen "szerencsétlenkedő" csapatoktól előbb vagy utóbb megvonják a licencet.

A meccs egyetlen jelenetsora, amiről érdemes említést tenni, az a 43. percben és azt követően történt, mert annak nagy jelentősége lehet még később. Suljic ellen előszeretettel ítélnek kifelé, mert szeret a fotósok kedvéért ugrani, de ennél az esetnél nagyon úgy tűnt, a kapus bizony elsodorta a bosnyákot, a labdához viszont bizonyosan nem ért. Ha szigorúak vagyunk, a 11-es mellé járt volna a piros is, ha engedékenyebbek, akkor csak sárga. Mondani sem kell, az ellenakcióból született a Videoton gólja.

A meccs hátralévő időszakában a hazaiak úgy húzták az időt, mintha ez az eredmény már a továbbjutásukat ígérné, és valóban, kényelmes helyzetben vannak. Ha Újpesten tudnak szerezni egy gólt, nekünk hármat kellene, de ameddig ezt az átkot le nem szedi valaki rólunk, addig esélyünk sincs rá.