A "Mágus" igazsága

A „Mágus” már legalább 25 esztendeje megmondta…

Sorozatos sikertelenségek után is vidáman nézett a jövőbe és szinte minden nyilatkozata úgy végződött, hogy „egyszer valaki belefut a késbe…”

Talán már mindenki úgy volt vele, hogy ha a Pápa ellen sem, akkor ki ellen?, de a nagy bölcsek nem hazudnak, és Verebes tényleg tudja, mitől döglik a légy. Az, hogy a lelátón nincs ember, már nem hír, lehangoló, ahogy saját stadionunkban elkönyvelhetjük, a 20 éve még „váci segélykiálltás”-ként gúnyolt szurkolásnak nagyobb volt a melldöngető ereje, mint ami nálunk mostanság felharsan.

A meccs egyébként kb. úgy zajlott, mint az eddigi találkozóink, mi támadunk, helyzeteket alakítunk ki, s ahogy kell, ki is hagyjuk őket. Az ellenfél kapusa már-már hőssé válik, játékosaik pedig várják a pici kontrázási lehetőségeket.

Aztán Litauszki megtört egy hosszú átkot. Az ő szerepe eleve fontos, mert nem a klasszikus pozíciójában játszott, bátran belépett a támadásokba, és igen fontos gólt szerzett. Jókor jött a 2 találat is, a szurkolókban és a játékosokban esetleg feltörő pánik reakciók hamar elfojtódtak.

A második félidőben is folytattuk az offenzívát, de a betegség még csak foszladozik, továbbra is sok hibát követtünk el az utolsó mozdulatoknál. Csatáraink közül elsőként a meccsen, a bajnokságban pedig Andrics (a Honvéd ellen) után másodikként Ojo is megszerezte gólját, reméljük, ez átszakít egy gátat végre, mert volt ismét néhány focira emlékeztető megmozdulása A találat utáni ünneplés sokat mondó volt, jó volt látni, hogy összeborult a csapat és lelki támaszt nyújtott Kimnek. Ez nagyon sportemberi tett volt és ez a momentum adja számunkra az igazi reményt. Ezek a srácok egymásért is küzdenek, ideje végre mindenkinek melléjük állni. A meglévő problémákat verjük le az okok gazdáin, ne a csapaton!

Végül még Nego is lőtt egy szép gólt, s így már érdemes volt „éltetni” picit az ellenfél kevéssé szimpatikus kapusát.

Nehéz heteken vagyunk túl. Ha a tegnapi meccsel picit belekapaszkodik a szél a vitorlánkba, akkor még kedden megtehetjük azt, amiben tegnapelőtt szinte senki nem bízott. Együtt erősebbek vagyunk, ezt régóta tudjuk, s be is bizonyosodhat.

Hajrá Lilák mindörökké!!!