A bűvös pénteki négyes

Nem láttam sem a MTK-Puskás Akadémia meccset, sem a holnapiakat a fordulóból, mégis állítom, a hét meccsét ismét mi játszottuk.

Kifejezetten élvezetes találkozó volt, nem kis mértékben növelte az élvezeti kvócienst, hogy nyertünk, és sokat vett el belőle, hogy 60 percig könyvtár hangulat uralkodott a stadionban. Álomkezdéssel indítottunk, az a Staniszavljevics talált a hálóba, akitől kevésbé várnánk, mint Szabitól. A találat fontos eleme volt, hogy Erdős játékvezető mert hozni nem csak biztonsági döntést, hisz a gólszerző igen erőszakos volt a labdát birtokló hazaival, aki el is csúszott. A hazaiak nem zökkentek ki semmilyen ritmusból, és elég hamar tudtak válaszolni. Érezhető volt, hogy a két támadó stilusú csapat ki fogja szolgálni a nézőket, és így is történt. Sokszor gyors, egyérintős játékkal rohamoztak a kűzdő felek, s öröm volt látni, hogy a támadásvezetés egyre hosszabban marad sikeres. 

Forró szép elfutása és pontos beadásába üdvöskénk, Ojo túrt bele sikeresen, ismét miénk volt az előny, melyet meg is tudtunk toldani Andric révén. A gól érdekessége az volt, hogy a főszerepet ismét Sztani játszotta, Andricsnak már csak be kellett passzolnia a labdát a hálóba. Szünetig nagyon kézben volt a meccs, de a második félidő elején a Pekár gyerek lőtt egy csodaszép gólt, az élvezetet az csökkentette, hogy a mi hálónkba, így kényelmes helyzetünkből hirtelen izgulósra kellett váltani. Mielőtt nagyon be kellett volna recegni, végigszaladt a pályán egy olyan akció, melyet ha Messi és Suarez vezet, hetekig olvadozik a sajtó. Történt, hogy Suljic kötött majd oldott néhány csomót az ellenfél lábaira, majd eddigi szokásaival szöges ellentétben mértani pontossággal Ojo fejére illesztette a labdát, aki pontosan úgy viselkedett, mint egy középcsatár, és gyönyörű mozdulattal úgy fejelt a bal felsőbe, hogy a látvány kedvéért előbb a földre bólintotta azt. 

A gól után elkezdtünk cserélgetni. Bejött Bardhi, akinek azonnal ziccere született, de nem sikerült megforgatni a kést a hazaiakban, így becsületükre legyen mondva, végig dolgoztak az ismételt felzárkózáson. A végére be is szorultunk, a Szparinak volt egy hatalmas lehetősége, de az eredmény nem változott.

Mindkét csapat ragyogóan kűzdött, látványos játékot produkált, ilyen meccsekkel lehet ismét életet lehelni a magyar fociba.

Úgy néz ki, minden hétre jut valami talányos nyilatkozat. Múlt héten Ojo, most a Nyíregyháza vezetőedzője, Mátyus János fogalmazott homályosan az edzői nyilatkozata során, jó lenne tudni, mit akart, illetve éppen nem akart mondani azzal a bizonyos "beszélhetnék arról, mi történt a múlt héten a pályán Újpesten és mi történt a pályán Nyíregyházán ma..."

Aki tudja a megfejtést, kérem kommentelje...

A mai meccs tehát a 4-es szám bűvöletében telt, hiszen ezen a pénteki találkozón 4 gólt szerezve a 4. győztes meccsünkön vagyunk túl zsinórban. Csak így tovább!

Harangozó Feri pedig ismét bizonyította, elképesztően érti a focit...